February 15, 2021

14.02.2021: Постачання вакцин до України розпочнеться 17–18 лютого

Постачання вакцин до України розпочнеться 17–18 лютого

  • Постачання вакцин до України розпочнеться 17–18 лютого.
  • На Донбасі загинули ще троє військовослужбовців.

В Україні

  • В. о. міністра енергетики Вітренко заявив, що Нафтогаз не надає міністерству відомості щодо власних запасів газу в підземних сховищах, а також газу, що зберігається там у режимі митного складу та належить іншим компаніям. Він стверджує, що на потреби населення витрачається тільки газ, який видобувається в Україні.

Пандемія коронавірусу

  • За даними Міністерства охорони здоров’я, у неділю складено 13,7 тис. тестів, підтверджено інфікування на коронавірус 2,3 тис. осіб, одужали – 2,5 тис., померли – 62. Міністр охорони здоров’я Степанов оголосив, що Україна буде готова до вакцинації вже цього тижня, а постачання перших партій вакцини AstraZeneca, яку виробляє скандально відома в Україні індійська фірма Serum Institute, заплановано на 17–18 лютого.
    У світі впродовж доби зафіксовано всього 290 тис. випадків зараження, померли – 6,8 тис. людей.
    Регулятор ЄС спростив процедуру реєстрації модифікованих вакцин проти нових штамів коронавірусу. Єврокомісія планує впровадити "сертифікат вакцинації", який нібито буде не "паспортом", а лише медичним документом, якій є необхідним для збирання інформації щодо поширення та мутацій вірусу. Канцлер Німеччини Меркель оголосила про повне розгортання великих центрів вакцинації до квітня.
    Італія через появу нових штамів коронавірусу посилила правила перевірки осіб, які прибули з Австрії./Чиновники Всесвітньої організації охорони здоров’я стверджують, що масштаб першого зафіксованого спалаху коронавірусу у Вухані був набагато більшим, ніж вважалося раніше.

Війна

  • На Донбасі в районі Світлодарського водосховища – у Новолуганському підірвалися на міні й загинули 3 українських військовослужбовців. Окупанти обстріляли позиції українських військ зі стрілецької зброї та гранатометів у Водяному на приморській ділянці фронту й у Луганській обл. – у Новоолександрівці в околицях Попасної. Президент Зеленський відправив на місце загибелі військовослужбовців міністра оборони Тарана та начальника Генштабу Хомчака для організації розслідування.

Україна та світ

  • Російський віцепрем’єр-міністр Новак заявив, що "Північний потік-2" буде добудовано, попри деструктивні дії США, які намагаються перешкодити його реалізації. Він звинуватив США в намірах замінити постачанням скрапленого газу російський газ, що прокачується до Європ газогонами.


 

No comments:

Post a Comment