January 23, 2021

22.01.2021: IFC планує купити пакет акцій державного Укргазбанку

IFC планує купити пакет акцій державного Укргазбанку

  • IFC планує купити пакет акцій державного Укргазбанку.
  • СБУ затримала свого співробітника за організацію замаху на вбивство.

В Україні

  • СБУ повідомила про затримання свого високопосадовця, якого підозрюють в організації замаху на вбивство одного з заступників глави установи Баканова. Замовника замаху, колишнього першого заст. глави СБУ Нескоромного оголошено в розшук.
  • Держстат повідомив про зростання виробництва в грудні на 4,8 % проти аналогічного періоду минулого року. Загалом за підсумками року обсяги промвиробництва впали на 5,2 %.
  • НБУ виділив 2 банкам 3-місячні кредити рефінансування на загальну суму 0,26 млрд під 6 % річних.
  • Державний Укргазбанк наприкінці січня планує підписати угоду з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) про надання кредиту на суму $30 млн із подальшим входженням у капітал банку через конвертацію цих коштів в акції.
  • За даними НБУ, у 2020 р обсяг готівки в обігу зріс на 30 % й на кінець року склав 558 млрд грн.
  • Держказначейство не поспішає виплачувати відшкодування ПДВ експортерам, тому вони змушені продавати валюту. Це призвело до невеликого перевищення пропозиції над попитом та зміцненню гривні: 28,16 ₴/$ (-0,09 грн), 34,25 ₴/€ (-0.11 грн), 3,76 ₴/10 руб (0,08 грн). Весь тиждень торги проходили без інтервенцій НБУ, ринок знаходив баланс самостійно.

Пандемія коронавірусу

  • Міністр охорони здоров’я Степанов повідомив, що в п’ятницю проведено 40,1 тис. тестів на коронавірус, з них підтвердили зараження 4,9 тис., одужали –13,1 тис. хворих, померли – 116 осіб. Центр охорони здоров’я з вересня 2020 р не зафіксував у країні жодної смерті від грипу.
    МОЗ збільшило до 68 список країн "червоної" зони, у яких темпи інфікування вище, ніж в Україні, Після прибуття з них громадяни мусять пред’явити ПЛР-тест, який зроблено за 48 годин до перетину кордону або пройти 14-денну самоізоляцію.
    Глава парламентського комітету з охорони здоров’я Радуцький заявив, що медикам, які контактують із хворими на коронавірус, що не доплатили 116 млн грн із фонду боротьби з наслідками епідемії.
    У світі епідемічна ситуація не змінюється – упродовж добу зафіксовано 653 тис. випадків інфікування, померли – 16 тис. людей.

Війна

  • За зведенням штабу операції об’єднаних сил, окупанти обстріляли позиції українських військ зі стрілецької зброї та гранатометів у Водяному на приморській ділянці фронту, в Авдіївці та її околицях – у Новоселівці Другій, а також в Опитному в околицях Донецька й у Шумах у районі Горлівки. У Новолуганському на Світлодарському водосховищі бійців ВСУ обстріляв снайпер. Втрат серед українських військовослужбовців упродовж доби не було.
  • Віцепрем’єр-міністр із реінтеграції окупованих територій Резніков повідомив, що робота над законопроєктом про перехідний період триває, а його автори виключили з документа термін "колаборант".
  • Уповноважена Верховної Ради з прав людини Денисова повідомила, що осіб, яких утримували "республіки", буде передано Україні через Білорусь, куди їх доставлять через Росію.



 

No comments:

Post a Comment