January 18, 2021

17.01.2021: У 3 містах відбулися вибори мерів

У 3 містах відбулися вибори мерів
  • У 3 містах відбулися вибори мерів.
  • Саміт "Кримської платформи" заплановано на кінець серпня.

В Україні

  • Відбулися вибори мерів Борисполя, Броварів та Новгород-Сіверського. За інформацією Центральної виборчої комісії, явка виборців склала 30 %-43 % – вище, ніж у середньому на виборах до інших місцевих органів влади. У Борисполі вибори виграв представник партії колишнього президента Порошенка "Європейська солідарність".

Пандемія коронавірусу

  • В Україні протягом доби проведено 13,2 тис. тестів на коронавірус, підтверджено 3,0 тис. випадків інфікування, одужали – 5,2 тис. хворих, померли – 67. Упродовж тижня кількість осіб, що видужали, перевищила кількість шпиталізованих.
    За даними сайту Worldometers, у неділю у всьому світу темпи тестування також знизилися, тому зафіксовано набагато менше випадків зараження, ніж у попередні дні – 532 тис., померли від ускладнень – 9,1 тис. осіб.
    Уряд Великої Британії має намір вакцинувати все доросле населення до вересня.
    Міжнародна організація цивільної авіації констатувала у 2020 р падіння обсягу авіаперевезень на 60 % через карантинні обмеження, які запровадили більшість країн.

Війна

  • На Донбасі штаб операції об’єднаних сил зафіксував два обстріли в районі азовського узбережжя – у Широкиному. Втрат серед особового складу ЗСУ не було.

Україна та світ

  • Біля берегів Туреччини зазнало катастрофи судно з 10 українськими моряками на борту. 5 українців вдалося врятувати.
  • Заступник глави Офісу президента Жовква повідомив, що саміт "Кримської платформи" відбудеться 23 серпня. Чиновник назвав метою зустрічі створення міжнародного інструментарію для деокупації півострова.

No comments:

Post a Comment