December 21, 2020

20.12.2020: Європа посилює карантин через новий штам вірусу

Європа посилює карантин через новий штам вірусу

  • Європа посилює карантин через новий штам вірусу.
  • На Донбасі поранено мирного жителя.

В Україні

  • Прем’єр-міністр Шмигаль повідомив, що заявки на отримання компенсації через вебпортал та додаток "Дія" оформили вже 261 тис. підприємців.

Пандемія коронавірусу

  • МОЗ України повідомив про 6,5 тис. підтверджень зараження на коронавірус у неділю, померли – 80 хворих. У всьому світі зареєстровано 546 тис. інфікованих, померло – майже 8 тис. людей.
    Міністр соцполітики Лазебна заявила, що виплати сім’ям медпрацівників, що померли від коронавірусу, затримуються через бюрократичні процедури, серед яких – необхідність підтвердження кожного випадку спеціальною комісією.
    Голова ПЦУ Єпіфаній заявив, що церкви на свята закриватися не будуть, але стежитимуть за карантинними обмеженнями.
    Через виявлення нового штаму коронавірусу у Великій Британії низка країн припинили з нею пасажирське сполучення, залізничне тощо. Всесвітня організація охорони здоров’я закликала країни ЄС посилити карантинні заходи. Влада Італії повідомила про виявлення хворого "британським" штамом. Служба громадського здоров’я Великобританії уважає, що новий штам поширюється швидше, ніж попередній. Представники ЄС у понеділок обговорять додаткові заходи протидії поширенню інфекції.

Війна

  • Українські війська на Донбасі було обстріляно зі стрілецької зброї та гранатометів у Водяному та Павлополі на схід від Маріуполя, у Пісках на околиці Донецька, у передмістях Авдіївки та неподалік – у Кам’янці, де внаслідок обстрілу з гранатомета знищено трактор, який проводив польові роботи, а тракторист дістав поранень. Оборонців Південного (Чигирів) в околицях Горлівки було обстріляні з протитанкового ракетного комплексу, кулеметів та гранатометів. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, війська відкривали вогонь у відповідь. Втрат упродовж доби серед українських військовослужбовців немає.
  • Президент Зеленський вважає за необхідне створення вільної економічної зони на Донбасі, щоби надати преференції інвесторам.

Україна та світ

  • У Білорусі тривають протести проти режиму, який фальсифікував президентські вибори. У багатьох містах країни силові структури затримали майже 150 протестувальників.

 

No comments:

Post a Comment