December 07, 2020

06.12.2020: Україна відзначила День ЗСУ

 

Україна відзначила День ЗСУ

  • Україна відзначила День ЗСУ.
  • На виборах у Кривому Розі переміг кандидат від ОПЗЖ.
  • Перелік обмежень "локдауну" Кабмін оприлюднить у середу.

В Україні

  • Україна відзначила День Збройних сил. Президент Зеленський відвідав передову на Донбасі, і підписав указ про присвоєння наступних військових звань.
  • У Кривому Розі відбувся другий тур виборів мера. За даними Центральної виборчої комісії, явка була вищою, ніж в інших містах, де проходив другий тур і склала понад 35 %. Поліція склала 30 протоколів про порушення виборчого законодавства. За попередніми результатами підрахунку голосів, зі значним відривом кандидат від "Опозиційної платформи – За життя" Павлов перемагає представника "Слуги народу".

Пандемія коронавірусу

  • За даними українського МОЗ, у неділю зареєстровано 8,6 тис. ствердних тестів на коронавірус та 145 смертельних випадків унаслідок ускладнень – менш, ніж у попередні дні. Аналогічна тенденція й у світі – 535 тис. випадків зараження та 7,5 тис. смертей.
    Прем’єр-міністр Шмигаль заявив, що уряд планує обмежити з початку січня роботу громадського транспорту, торгово-розважальних центрів, нічних клубів, ярмарків, хостелів, кінотеатрів та музеїв, а також закладів громадського харчування. Погоджені з місцевою владою заходи уряд планує оголосити на засіданні 9 грудня.
    У низці міст Німеччини відбулися демонстрації супротивників коронавірусних обмежень, а також тих, хто підтримує "локдаун".
    Катар, у якому буде проводитися чемпіонат світу з футболу у 2022 році, не вважає пандемію загрозою для проведення змагань.

Війна

  • Штаб операції об’єднаних сил повідомив про брак порушень режиму припинення вогню впродовж доби, що минула.




No comments:

Post a Comment