September 11, 2020

10.09.2020: Київ з 14 вересня – у "помаранчевій" карантинній зоні

Київ з 14 вересня – у "помаранчевій" карантинній зоні

  • Київ з 14 вересня – у "помаранчевій" карантинній зоні.

  • Місія МВФ поки не планує приїзд до Києва.

  • АМКУ дозволив компанії Смартленд купити готель "Дніпро".

  • Інспекцію позицій українських військ під Горлівкою "відкладено".

В Україні

  • Нафтогаз оголосив, що з початку року компанія заплатила в бюджет 92,5 млрд грн, що становить 17 % всіх доходів бюджету.

  • Антимонопольний комітет дозволив переможцю конкурсу – компанії "Смартленд" – придбати готель "Дніпро".

  • За даними Держстату, обсяги житлового будівництва в I півріччі скоротилися в 1,4 раза.
    З початку року Україна скоротила експорт електроенергії більш ніж на чверть – на 26,1 %, внутрішнє споживання скоротилося на 4,5 %.

  • Світовий банк закликав українську владу прийняти всі необхідні законодавчі акти для функціонування ринку землі до моменту його відкриття в липні 2021 р.

  • МВФ поки не готовий назвати дату приїзду місії до України для обговорення меморандуму про перегляд програми й надання другого траншу кредиту stand by. Представник Фонду Райс нагадав українській владі про необхідність виконання рішень щодо боротьби з корупцією.

  • Рада НБУ прийняв основні принципи грошово-кредитної політики на 2021 р, які передбачають подовження таргетування інфляції на рівні 5 %±1 %, нефіксований курс гривні, а також викуп ОВДП на вторинному ринку й розвиток кредитування.

  • Нацбанк викупив надлишки долара, після чого його курс поступово почав зростати. Стрибок курсу євро обумовлений його подорожчанням на міжнародних ринках після рішення Європейського центробанку про збереження ставок. Офіційний курс встановлено на позначці 27,83 ₴/$ (+0,01 грн), 32,97 ₴/€ (+0,20 грн), 3,71 ₴/10 руб (+0,03 грн).

Пандемія коронавірусу

  • Чиновники МОЗ повідомили про різке зростання кількості інфікованих – упродовж доби отримано понад 3,1 тис. позитивних тестів на коронавірус, 53 хворих – померли.
    Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про посилення карантину в багатьох регіонах країни з 14 вересня. До "червоної" зони епідеміологічної небезпеки включено Івано-Франківськ, Тернопіль та Чернівці, де заборонено рух транспорту, роботу навчальних закладів, торгово-розважальних центрів, кафе та ресторанів. У "помаранчевій" зоні – Київ, Харків, Львів, Ужгород, Суми, Хмельницький та Вінниця. Заборонено роботу хостелів та турбаз, розважальних закладів у нічний час, планові шпиталізації, частково – роботу спортзалів та фітнес-центрів, обмежено масові заходи – не більш ніж 100 осіб з урахуванням 1 людини на 20 м². У "жовтій" зоні – Луцьк, Рівне, Житомир, Чернігів, Черкаси, Одеса та Миколаїв. Згідно з даними опитування соціологічної служби "Рейтинг", 72 % українців уважають, що діти мають вчитися очно, і лише 5 % готові перевести дітей на дистанційне навчання.
    У світі протягом доби зафіксовано понад 300 тис. випадків зараження, померли – майже 6 тис. осіб.

Війна

  • Глава делегації України на мінських переговорах колишній президент Кравчук заявив, що інспекцію позицій українських військ у Шумах під Горлівкою відкладено, оскільки представники РФ та ОРДЛО висунули нові вимоги, зокрема, – проведення перевірки інших ділянок, фото- та відеофіксацію, а також підписання спільного протоколу. Після цього окупанти обстріляли українські позиції в Шумах зі стрілецької зброї. Також перемир’я було порушено в районі Золотого на півночі Луганської обл. За повідомленням штабу операції об’єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців не було.
    Активісти Руху опору капітуляції провели акції під Офісом президента та біля його будинку в Конча-Заспі в знак протесту проти проведення "інспекції" й одностороннього виконання вимог окупантів українською владою.

Україна та світ

  • Мінфін США запровадив санкції проти українського політика Деркача, який опублікував аудіозаписи розмов колишнього президента Порошенка з ексвіцепрезидентом США Байденом. Деркач у відповідь погрожує публікацією нових викриттів.

  • ЄС подовжив на 6 місяців санкції проти фізичних та юридичних осіб, які брали участь в агресії та порушення суверенітету України.

No comments:

Post a Comment