September 09, 2020

08.09.2020: Нафтогаз оприлюднив нові тарифні плани для населення й бізнесу

Нафтогаз оприлюднив нові тарифні плани для населення й бізнесу
Нафтогаз оприлюднив нові тарифні плани для населення й бізнесу
  • Нафтогаз оприлюднив нові тарифні плани для населення й бізнесу.
  • На Донбасі на міні підірвалися 2 військовослужбовців.

В Україні

  • Нафтогаз оприлюднив тарифні плани для населення та бізнесу у вигляді контрактів на постачання протягом місяця, кварталу та року. За інформацією Європейської бізнес асоціації, сума боргів за вже отриманий газ досягла майже 100 млрд грн, що вимагає негайного втручання з боку держави.
  • Президент Зеленський оголосив про зростання надходження податків у 1,5 раза, попри карантин та світову кризу, водночас констатував падіння надходжень від Митної служби. Він заявив, що результат досягнуто завдяки ефективній боротьбі з податковими зловживаннями та схемами.
  • Держгеокадастр повідомив, що інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення не буде завершено в запланований термін – до 21 вересня – через затримки з вини недержавних компаній.
  • Мінфін подав апеляцію на рішення Печерського суду щодо примусового стягнення з Приватбанку $350 млн на користь фірм, що належать родині олігархів Суркісів.
  • Аналітики Bank of America припускають затримку надання Україні чергового траншу кредиту МВФ. Це може примусити уряд до випуску єврооблігацій, зокрема, варантів, прив’язаних до зростання ВВП.
  • За інформацією Приватбанку, найбільша кількість грошових переказів приходить в Україну зі США, їхня сума з початку року зросла на 14 % проти попереднього.
  • Мінфіну вдалося розмістити на аукціоні ОВДП усього на 986 млн грн, водночас чиновникам довелося підняти прибутковість на 0,25 % – до 10,5 % річних за 30-місячними зобов’язаннями. Обсяги торгів за відсутності Нафтогазу були незначними, як і у попередні дні, з невеликим перевищенням попиту над пропонуванням, що спричинило повільне зниження курсу гривні щодо долара: 27,80 ₴/$ (+0,05 грн), 32,80 ₴/€ (-0,01 грн), 3,64 ₴/10 руб (-0,01 грн).

Пандемія коронавірусу

  • Міністерство охорони здоров’я повідомило про 2,5 тис. нових випадків зараження коронавірусом, упродовж доби померли від ускладнень 45 осіб. У світі темпи поширення інфекції не змінюються – у вівторок заразилися 247 тис. осіб, померли – 4,8 тис.
    Хасиди не збираються відмовлятися від святкування єврейського нового року 18–20 вересня в Умані. Місцева влада очікує приїзду до 3 тис. паломників. Через це уряд Ізраїлю запропонував направити до міста 6 поліціянтів для надання допомоги українській поліції.Європарламент не відновить свою роботу у звичайному режимі, після включення французькою владою Страсбурга до "червоної зони". Влада Туреччини посилила карантинні обмеження через зростання кількості інфікованих, зокрема, надала місцевій владі право заборони масових заходів і запровадження обов’язкового маскового режиму, на пляжах тощо.

Війна

  • На Донбасі протягом доби зберігався режим припинення вогню. У прифронтовій зоні підірвалися на міні й дістали поранень 2 українських бійців.

Україна та світ

  • Канцлер Німеччини Меркель не хоче брати на себе відповідальність щодо зупинення реалізації проєкту "Північний потік-2" через отруєння російського опозиціонера Навального. За її словами, рішення має бути консолідованим, його мусять ухвалити всі країни – члени ЄС. Міністр у справах Європи Рот оголосив, що уряд країни розглядає різні варіанти посилення санкцій проти Росії. Міністри закордонних справ країн "великої сімки" закликали владу РФ до проведення розслідування отруєння та притягнення винних до відповідальності.
  • Влада Білорусі жорстко розігнала ще одну масову маніфестацію проти фальсифікації виборів і випирає за межі країни очільників опозиції. Член Координаційної ради Колесникова порвала на кордоні свій паспорт, щоби не допустити примусового вивезення. Президент Лукашенко в інтерв’ю російським ЗМІ заявив, що в разі падіння режиму в Білорусі наступною буде Росія. Водночас він визнав, що "трохи пересидів" на посаді. Лідер опозиції, кандидат у президенти Тіхановська у зверненні до росіян заявила, що протести в Білорусі не спрямовані проти РФ. Держсекретар США Помпео не виключає запровадження додаткових санкцій проти Білорусі.

Тренди

  • Більшість банкірів наполягають на зупиненні кредитних канікул, які було запроваджено на час карантину, оскільки, на їхню думку, за таких умов неможливо реально оцінити якість кредитного портфеля та визначити, хто з позичальників не збирається обслуговувати та погашати кредити.
  • Депутат від партії "Голос" Железняк повідомив про намір замінити керівника Укроборонпрому. Замість Абромавічуса планують призначити одного з чиновників Офісу президента, колишнього депутата від партії Вітренко Тихонова.

No comments:

Post a Comment