August 31, 2020

30.08.2020: Влада має намір провести місцеві вибори, незалежно від епідситуації

Влада має намір провести місцеві вибори, незалежно від епідситуації
Влада має намір провести місцеві вибори, незалежно від епідситуації
  • Влада має намір провести місцеві вибори, не оглядаючись на епідситуацію.
  • "ДНР" загрожує настанням у разі невідведення українських військ із "сірої зони".

В Україні

  • Центральна виборча комісія оголосила 5 вересня датою початку кампанії з виборів до місцевих органів влади, які 25 жовтня мають відбутися по всій країні, крім окупованих територій Донбасу та Криму. Головний санлікар Ляшко заявив, що вибори відбудуться навіть у регіонах "червоної зони", якщо не буде введено режим надзвичайного стану.
  • В Одесі марш представників ЛГБТ завершився бійкою з націоналістично налаштованою молоддю.

Пандемія коронавірусу

  • Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції в Україні не змінюється — у неділю виявлено 2,1 тис. нових випадків зараження, 30 хворих — померли від ускладнень. Найбільшу кількість інфікованих зафіксовано в Києві, Харківській, Одеській, Івано-Франківській областях. Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що для тих, кого кладуть до стаціонару, достатньо негативного спрощеного (ІФА) тесту. Усі тести для неургентних пацієнтів — платні.
    МОЗ оновив "червоний список", до якого включив Хорватію. У "зеленому" списку — Туреччина, Єгипет та Болгарія.
    Упродовж доби у світі заразилися 220 тис. осіб (з них майже 80 тис. — в Індії), померли — 4,1 тис. У Швеції, уряд якої не запроваджував карантин, смертність від коронавірусу практично зійшла нанівець, кількість нових випадків інфікування зменшується щодня.
    Місцевий суд заборонив маніфестантам, які протестують проти посилення карантину, таборитися в центрі Берліна.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли позиції українських військ зі стрілецької зброї в Мар’їнці на околиці Донецька, там же здійснили мінування протипіхотною міною з використанням гранатомета. На приморській ділянці фронту ВСУ запобігли спробі ведення розвідки з використанням квадрокоптера. За зведення штабу операції об’єднаних сил, упродовж доби втрат серед українських військовослужбовців не було.
  • "Лідер ДНР" Пушилін оголосив, що українські війська під час перемир’я просунулися вперед і захопили частину "сірої зони" на ділянці розведення військ у Петровському на схід від Волновахи й у Шумах в околицях Горлівки, та пригрозив перейти в наступ, якщо вони їх не буде відведено на попередні позиції до кінця дня 3 вересня.

Україна та світ

  • У Білорусі відбувся великий мітинг опозиції, у якому взяли участь, за оцінкою різних ЗМІ, приблизно 200 тис. осіб., переважно, жінки. Під час маніфестації сталися зіткнення учасників із поліцією поблизу президентського палацу.

No comments:

Post a Comment