August 30, 2020

29.08.2020: Президент підписав закон про підвищення мінімальної зарплати до 5 тис. грн

Президент підписав закон про підвищення мінімальної зарплати до 5 тис. грн.
Президент підписав закон про підвищення мінімальної зарплати до 5 тис. грн
  • Президент підписав закон про підвищення мінімальної зарплати до 5 тис. грн.
  • Помпео попередив Зеленського про наслідки продажу китайцям компанії "Мотор Січ".

В Україні

  • Президент Зеленський підписав закон про підвищення з 1 вересня мінімальної зарплати до 5 тис. грн.
  • Представник президента в Конституційному суді Веніславський заявив, що Зеленський після рішення суду може видати указ про звільнення директора НАБУ Ситника. Офіс президента оголосив, що нового керівника Бюро буде обрано на "чесному і прозорому конкурсі", а доти керувати відомством буде виконавець обов’язків. Реакція чиновників свідчить, що рішення суду було суто політичним та інспіровано оточенням Зеленського.
  • Президентська партія "Слуга народу" проводить з’їзд, головним питанням якого є підготовка до місцевих виборів.

Пандемія коронавірусу

  • У світі впродовж доби зафіксовано 258 тис. випадків інфікування коронавірусом, померли 5,3 тис. осіб. В Україні отримано 2,1 тис. позитивних тестів на коронавірус, померли – 35 осіб. Найбільша кількість нових випадків – у Харківській, Львівській та Одеській областях.
    У Німеччині відбулася масова маніфестація проти посилення карантинних заходів.
    У США підтверджено зараження одного з жителів іншим штамом коронавірусу. У світі наразі зафіксовано лише 2 підтверджених випадки повторного зараження, повна інформація про них – відсутня.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська зі стрілецької зброї під Зайцевим в околицях Горлівки. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, обстріл був неприцільним, втрат серед українських військовослужбовців не було.

Україна та світ

  • Держсекретар США Помпео висловив невдоволення покупкою китайськими компаніями акцій підприємства "Мотор-Січ", яке виробляє, зокрема, продукцію військового призначення.
  • У Білорусі тривають масові протести. У суботу вулицями Мінська пройшов марш жінок. Поліція затримала координатора страйкому Мінського університету. ЄС, США та Велика Британія закликали президента Лукашенка припинити насильство та репресії проти громадян. Опозиція країни зажадала відставки міністра внутрішніх справ.
    Білорусь із 1 вересня підвищує експортне мито на нафту та нафтопродукти, що безпосередньо вдарить по українському споживачеві.
    Президент РФ Путін заявив, що визнає легітимність виборів у Білорусі, водночас російська влада активно контактує з представниками опозиції, які всіляко підкреслюють свою проросійську орієнтацію.

No comments:

Post a Comment