August 24, 2020

23.08.2020: Україна відсвяткувала День державного прапора

Україна відсвяткувала День державного прапора
Україна відсвяткувала День державного прапора
  • Україна відсвяткувала День державного прапора.
  • У Білорусі тривають протести.
  • Бутусов заявив, що українські чиновники зірвали спільну операцію зі спецслужбами США.

В Україні

  • Україна відзначила День державного прапора. Керівники США, Німеччини та Франції привітали Україну з Днем Незалежності.
  • На озброєння прийнято новий береговий ракетний комплекс "Нептун".

Пандемія коронавірусу

  • У неділю у всьому світу зареєстровано 206 тис. випадків зараження коронавірусною інфекцією, померли 4,4 тис. осіб. В Україні – 1,8 тис. інфікованих, померли – 22 хворих. Пресслужба "Батьківщини" повідомила, що лідер партії Тимошенко захворіла на коронавірус і перебуває в тяжкому стані.

Війна

  • Окупанти переважним чином дотримують перемир’я на Донбасі. Вони порушили режим тиші в Авдіївці, а також у Зайцевому – в околицях Горлівки. Обстріли були неприцільними, втрат серед українських військовослужбовців немає. Президент Зеленський оголосив, що армія на Донбасі не зазнавала бойових втрат протягом 28 днів.

Україна та світ

  • Протести в Білорусі посилюються. За різними оцінками, у Мінську на маніфестацію вийшли від 150 до 250 тис. осіб. Вони підійшли до президентського палацу, де були зупинені підрозділами спецслужб. Лукашенко прилетів зі зброєю до палацу, після чого вийшов до силовиків і пообіцяв "розібратися" з протестувальниками. У столиці країни частково вимкнено доступ до мобільного інтернету на вимогу влади. Міністр оборони Хренін заявив, що армія застосує силу в разі порушення порядку біля пам’ятників загиблим під час Другої світової війни.
    Держприкордонслужба України посилила охорону кордону з Білоруссю. Єврокомісар Боррель заявив, що Євросоюз не має наміру "перетворювати Білорусь на другу Україну", оскільки протести спрямовані не на євроінтеграцію, а на захист громадянських прав. Російський міністр закордонних справ Лавров оголосив, що керівництво країни не буде заперечувати проти будь-яких рішень влади Білорусі щодо діалогу з населенням.
  • У Криму загострюється проблема з питною водою. Майже до критичного впав рівень води у водосховищах, які є джерелами для Сімферополя та інших міст. Починаючи з 23 серпня, до населених пунктів окупованого півострова вода подаватиметься за графіком – вранці та ввечері. Україна припинила постачання води до Криму через Північнокримський канал після окупації.
  • Влада Ірану повідомила, що авіалайнер МАУ було збито 2 ракетами системи ППО. Після першого попадання люди в літаку ще були живі, а екіпаж боровся за порятунок літака.

Тренди

  • Журналіст Бутусов, який опублікував інформацію про провалення операції із захоплення найманців російської приватної військової компанії "Вагнер", заявив, що вона здійснювалася разом зі спецслужбами США. За його словами, вище керівництво країни, армії, СБУ було не в курсі підготовки, а на нараді, на якій було повідомлено про неї, були присутні, крім Зеленського, глави його Офісу Єрмака та заступника глави Офісу Демченка, ще й секретар президента, яка не мала доступу до держтаємниці. Бутусов вимагає розслідування того, що сталося, і стверджує, що мова йде про державну зраду.

No comments:

Post a Comment