August 17, 2020

16.08.2020: З 17 серпня змінено поділ країни на карантинні зони

З 17 серпня змінено поділ країни на карантинні зони
З 17 серпня змінено поділ країни на карантинні зони
  • З 17 серпня змінено поділ країни на карантинні зони.
  • У Білорусі тривають протести проти фальсифікації виборів.

Пандемія коронавірусу

  • 16 серпня в МОЗ зафіксував 1,4 тис. випадків інфікування коронавірусом, померли – 21 осіб. З 17 серпня Кабмін запровадив нове зонування за рівнем епідеміологічної небезпеки. До "червоної зони" включено міста Самбір Львівської обл., Біляївку Одеської обл. та Дубно Рівненської обл., а також 5 районів 3 областей. Київ, Харків, Луцьк, Тернопіль, Рівне та Одеса потрапили до "жовтої зони", Львів, Ужгород і Чернівці – до "помаранчевої".
    За даними сайту Worldometer, у неділю у світі ситуація покращилася – зафіксовано 212 тис. випадків зараження, померли – 4,5 тис. осіб.

Війна

  • За інформацією штабу операції об’єднаних сил, упродовж доби окупаційні війська жодного разу не порушили режим припинення вогню, лише в районі Водяного – на приморській ділянці фронту – проводили укріплення вогневі позиції.

Україна та світ

  • У Білорусі відбувся масовий мітинг проти фальсифікації результатів виборів, у якому взяли участь до 200 тис. осіб. Представники кандидата в президенти Тіхановської зажадали від влади звільнення всіх затриманих і проведення повторних виборів. За даними опозиції, у СІЗО перебувають приблизно 4 тис. осіб. Президент Лукашенко організував паралельний мітинг на свою підтримку, на який зігнали працівників бюджетної сфери.
    Лукашенко ще раз говорив телефоном із президентом РФ Путіним, який запевнив його у всебічній підтримці –  як через механізми Союзної держави, так і в рамках Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).
    Офіс президента Зеленського назвав свідомим нагнітанням ситуації твердження Лукашенка щодо закликів України до проведення повторних виборів у Білорусі.

Тренди

  • У Києві спалено автівку групи журналістів-розслідувачів "Схеми: Корупція в деталях", які в останні місяці розкрили низку фактів порушення президентом Зеленським передвиборчих обіцянок. Колишній заступник глави Адміністрації президента Портнов, який активно співпрацює з оточенням Зеленського, опублікував особисті дані журналістів-розслідувачів. Тиждень тому було спалено коштовний електромобіль "Тесла" колишнього глави Офісу президента Богдана. Також були здійснені підпали автомобіля колишнього депутата Фірсова та будинку керівника Центру протидії корупції Шабуніна, які активно опонують Зеленському та його оточенню.

No comments:

Post a Comment