August 18, 2020

17.08.2020: Мер Умані виступив проти приїзду хасидів до міста

Мер Умані виступив проти приїзду хасидів до міста
Мер Умані виступив проти приїзду хасидів до міста
  • Мер Умані виступив проти приїзду хасидів до міста.
  • У Зеленського відбулася нарада з керівниками силових структур щодо ситуації в Білорусі.

В Україні

  • Президент Зеленський вивів зі складу РНБО колишніх глав НБУ ≠ Смолія, Служби зовнішньої розвідки ≠ Євдокимова та віцепрем’єр-міністра Пристайка. До складу включені їхніх наступників – Шевченка, Кондратюка і Стефанишину.
    Зеленський ветував і повернув до Верховної Ради закон про мораторій на стягнення майна, за валютними іпотечними кредитами тощо.
  • Глава НБУ Шевченко заявив, що новий макропрогноз розраховано з урахуванням отримання чергового траншу кредиту МВФ у цьому році. За його словами, процес із продажу частини держпакету акцій Укргазбанку вже добігає кінця, а Ощадбанку – активно просувається
  • Період бюджетних платежів змушує експортерів продавати валюту. Переважну її частку купив НБУ, чим стримав курс гривні від різкого зміцнення. За оцінкою учасників торгів, регулятор придбав від $40 до $70 млн, Валюту активно купували й нерезиденти. Курс встановлено на позначці 27,31 ₴/$ (-0,04 грн), 32,37 ₴/€ (+0,07 грн), 3,71 ₴/10 руб (-0,02 грн).

Київ

  • Мобільний зв’язок стандарту 4G запущено ще на 6 центральних станціях столичного метрополітену. Мобільні оператори обіцяють забезпечити покриття всіх станцій до кінця року.

Пандемія коронавірусу

  • За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, кількість інфікованих в Україні знову зросла до 1616 випадків на добу, померли від ускладнень – 27 осіб. Найбільша кількість тих, хто заразилися – у Харківській, Львівській, Чернівецькій областях. У світі, за даними сайту Worldometer, зафіксовано 198 тис. випадків зараження, 4,3 тис. осіб – померли.
    Мер Умані заявив, що на в’їзді до міста буде виставлено блокпости, щоби не допустити приїзду хасидів на свято Рош-га-Шана. Хасиди не дотримуються карантинних обмежень, захворюваність серед них – найвища в Ізраїлі.
    Грузія подовжила заборону на авіасполучення з іншими країнами, крім Латвії, Франції та Німеччини.

Війна

  • Упродовж доби на Донбасі зафіксовано лише одне порушення режиму припинення вогню окупантами – у напрямку позицій українських військ було зроблено постріл із підствольного гранатомета в районі Водяного на приморській ділянці фронту. У тому ж районі окупаційні війська виконували інженерні роботи зі зміцнення позицій. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців не було.
  • Голова української делегації на мінських переговорах експрезидент Кравчук стверджує, що Росія "втомилася" від війни на Донбасі, що дає нагоду,, за його словами, сподіватися на врегулювання. Він заявив, що складе свої повноваження, якщо побачить брак перспектив на переговорах.

Україна та світ

  • У Білорусі тривають масові протести, їх транслюють навіть державні телеканали. З кожним днем ​​збільшується кількість підприємств, що приєднуються до страйку. Опозиція повідомила про смерть 5 осіб, кілька десятків людей уважають зниклими безвісти, влада спростовує цю інформацію. Президент Лукашенко заявив, що не планує проводити повторні вибори. Кілька європейських країн оголосили про невизнання результатів виборів у Білорусі.
    МЗС України відкликав посла в Білорусі для консультацій. Президент Зеленський провів нараду щодо перспектив розвитку ситуації в Білорусі з керівниками силових відомств і прикордонних областей.
  • Туреччина запровадила додаткові мита на кондитерську і хлібобулочну продукцію для всіх країн, з ким у неї не підписано угоди про вільну торгівлю, зокрема – для України.

Тренди

  • Згідно з результатами соцопитування Київського міжнародного інституту соціології, майже 40 % респондентів уважають, що президент Зеленський повністю повторює політику свого попередника Порошенка. Половина опитаних прагнуть проведення дострокових парламентських виборів, майже 2/3 ≠ не схвалюють діяльність депутатів і Верховної Ради загалом.

No comments:

Post a Comment