August 16, 2020

15.08.2020: Перемир’я на Донбасі триває вже 20 діб

Перемир’я на Донбасі триває вже 20 діб
Перемир’я на Донбасі триває вже 20 діб
  • Перемир’я на Донбасі триває вже 20 діб.
  • Путін пообіцяв Лукашенку всебічну підтримку.
  • Польща та США підписали нову угоду про співпрацю у сфері оборони.

Пандемія коронавірусу

  • Упродовж доби в Україні виявлено 1637 інфікованих на коронавірус, померли 24 особи. У світі, за даними сайту Wordlometer, заразилися 260 тис., померли – 5,4 тис. осіб, за інформацією ВООЗ кількість нових випадків зараження склало 294 тис.
    Прем’єр-міністр Шмигаль заявив, що українська економіка в III кварталі перейшла до відновлення. За його твердженням, одним із чинників став зсув термінів збирання врожаю через погодні умови на липень. Шмигаль пообіцяв, що в наступні 3 роки щорічне зростання ВВП складе понад 4 %.
    Посольство США в Україні передало Нацполіції, Держприкордонслужбі та Митній службі партію засобів захисту від коронавірусу на суму $250 тис.
    МОЗ РФ оголосив про виготовлення першої партії вакцини.

Війна

  • Згідно з повідомленням штабу операції об’єднаних сил, упродовж доби на Донбасі не було зафіксовано жодного випадку порушення "режиму тиші". Штаб відрапортував, що  бойових втрат на Донбасі протягом 20 діб після оголошення перемир’я не було.

Україна та світ

  • У Білорусі з минулої неділі тривають масові протести. І хоча низку затриманих влада відпустила, у СІЗО залишаються ще кілька тис. осіб. Президент Лукашенко провів телефонні переговори з президентом РФ Путіним, під час яких російський лідер пообіцяв "всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки" країни в разі зовнішніх військових загроз. Інформаційне агентство Bloomberg повідомило про плани втечі до Росії керівництва країни в разі повалення влади внаслідок протестів.
    МЗС України зробив обережну заяву щодо ситуації в Білорусі. За повідомленням пресслужби міністерства, "результати виборів не викликають довіри в білоруському суспільстві", а Україна поділяє позицію ЄС щодо фальсифікації результатів виборів.
    Штаб кандидата в президенти Тіхановскої констатував неможливість перерахунку голосів, оскільки значну частину бюлетенів уже знищено. МВС Росії оголосило в розшук власника найбільшого білоруського телеграм-каналу Nexta, який надає актуальну інформацію щодо протестів у Білорусі.
    Лукашенко заявив, що для врегулювання ситуації в країні закордонні посередники не потрібні. Міністр закордонних справ Литви Лінкявічюс назвав Лукашенка "колишнім президентом". Держсекретар Помпео заявив, що США уважно стежать за розвитком внутрішньополітичної ситуації в Білорусі.
  • Польща підписала угоду зі США про зміцнення оборонного співробітництва, яка передбачає розміщення додаткового військового контингенту на території країни.

No comments:

Post a Comment