July 20, 2020

19.07.2020: Петиція про відставку Зеленського набрала понад 25 тис. голосів

Петиція про відставку Зеленського набрала понад 25 тис. голосів
Петиція про відставку Зеленського набрала понад 25 тис. голосів
  • Петиція про відставку Зеленського набрала понад 25 тис. голосів.
  • У Києві відкрито пам’ятник на місці загибелі журналіста Шеремета.

В Україні

  • У Києві відкрито меморіал на місці загибелі журналіста Шеремета, якого було підірвано в автівці в липні 2016 р. Поліція оголосила підозри 3 особам. На думку багатьох правозахисників, справа може розвалитися в суді через недостатні докази, а реальних замовників і виконавців злочину покарано не буде.
  • На сайті президента Зеленського набрала достатню для розгляду кількість голосів петиція про його відставку через порушення ним передвиборчих обіцянок. Усі без винятку опитування суспільної думки підтверджують швидке падіння рейтингів президента та його політичної сили. Значна частина виборців, які підтримали його й партію "Слуга народу" на президентських та парламентських виборах, перетікає до проросійських сил, насамперед – до "Опозиційного блоку – За життя" й "партії Шарія".

Пандемія коронавірусу

  • В Україні, за даними Міністерства охорони здоров’я, кількість нових випадків інфікування на коронавірус зменшилася до 651, померли – 13 осіб. Подібна ж картина у вихідні дні зі зниженням кількості тих, хто заразився, спостерігається з моменту оголошення карантину.
    У світі в неділю кількість офіційно зареєстрованих випадків знизилася до 220 тис. осіб, померли – 4,3 тис. На друге місце за темпами поширення інфекції вийшла Індія. Найбільша кількість щоденних заражень – у США, що, на думку більшості експертів, спричинено масовим тестуванням населення. На тлі важких економічних проблем, пов’язаних з епідемією, швидко зростає електоральний відрив кандидата в президенти від Демократичної партії – колишнього віцепрезидента Байдена від чинного президента Трампа.

Війна

  • На Донбасі тривають бойові дії зі застосуванням важкої артилерії та мінометів у районі Світлодарського водосховища – у Миронівському та Луганському. Локальні бойові зіткнення сталися на приморській ділянці фронту – у Водяному, Лебединському, Талаківці, а також у Старогнатівці на схід від Волновахи, в околицях Донецька – у Мар’їнці, у промзоні Авдіївки, і поблизу траси Р-66 на півночі Луганської обл. – у Причепилівці, де українські війська було обстріляно зі ствольної артилерії та мінометів. За інформацією штабу операції об’єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців протягом доби не було.

Україна та світ

  • Влада кількох федеральних земель Німеччини звернулися до США з проханням залишити на їхній території американський військовий контингент. Частину американських військ перекидатимуть до Польщі, частину – повертатимуть до США. Президент Трамп і голова Пентагону Еспер вимагають від партнерів по НАТО збільшення фінансової підтримки Альянсу й нарощування військових бюджетів до 2 % ВВП.

Тренди

  • На думку заст. глави Верховної Ради, депутата від партії "Батьківщина" Кондратюк, закон про гральний бізнес було прийнятий похапцем, а населення, що постраждало від кризи, програватиме останні гроші в ігрових автоматах та казино й закладати майно в ломбардах.
    Глава парламентського комітету з питань соцполітики Третьякова вважає зарплату депутатів недостатньою для забезпечення їхньої якісної роботи. Вона також заявила, що фракція працює над законопроєктами про опозицію й "деструктивні секти".

No comments:

Post a Comment