July 12, 2020

11.07.2020: Американські конгресмени закликали адміністрацію забезпечити перспективу вступу України і Грузії до НАТО

Американські конгресмени закликали адміністрацію забезпечити перспективу вступу України і Грузії до НАТО
Американські конгресмени закликали адміністрацію забезпечити перспективу
вступу України і Грузії до НАТО
  • Американські конгресмени закликали адміністрацію забезпечити перспективу вступу України і Грузії до НАТО.
  • Київські школярі записали відео з образами кримських татар.
  • Українці на відпочинку ігнорують карантинні обмеження.

В Україні

  • Директор компанії "Оператор ГТС України" Макогон повідомив, що обсяги імпорту газу з ЄС сягнули 70 млн м³ на добу через впровадження "віртуального реверсу". Така технологія підрахунку транзиту дає змогу довести імпорт до 170 млн м³ газу на добу. Переважна частина імпортованого газу зберігатиметься в підземних сховищах. Макогон заявив, що "віртуальний реверс" – важливий елемент інтеграції до європейського ринку газу.
  • Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг ухвалила рішення про підвищення з 1 серпня тарифу на транспортування електроенергії на 50 % – з 15,5 коп./кВт•год до 24 коп./кВт•год для забезпечення погашення заборгованості компанії перед постачальниками "зеленої "електроенергії.
  • Рятувальники продовжують гасити поодинокі осередки загоряння в лісових масивах Новоайдарського району Луганської обл.
  • Кілька київських школярів після проходження зовнішнього незалежного оцінювання з історії записали відео з образами кримських татар, один з учнів заявив, що Крим – це Росія. Після розголосу в ЗМІ та соцмережах школярі вибачилися перед кримськими татарами, а глава Меджлісу Чубаров назвав інцидент вичерпаним.

Пандемія коронавірусу

  • У світі в суботу коронавірусом заразилися майже 212 тис. осіб, померли – 5 тис. Як завжди, в Україні у вихідні дні фіксується зменшення кількості випадків інфікування. Упродовж доби заразилися 678 людей, померли – 11.
    Президент Зеленський назвав правильними дії влади щодо протидії поширенню коронавірусу.
    Українці масово виїжджають на море. За свідченням очевидців, карантинних вимог майже ніхто не дотримується, проте випадки зараження на коронавірус лише поодинокі.
    Міністр інфраструктури Криклій оголосив про запуск лабораторій в аеропортах Києва та Львова, які надасть змогу здоровим пасажирам, що прилітають до України, не переходити у режим самоізоляції. Вартість тесту – 2100 грн.

Війна

  • На Донбасі не припиняються бої в районі траси Р-66 на півночі Луганської обл. Українські війська було обстріляно з важкої артилерії й мінометів у Новотошківському, під мінометний обстріл потрапили оборонці Кримського, бойові зіткнення сталися в Орєховому й Золотому. Окупанти обстріляли з мінометів Водяне на приморській ділянці фронту, передмістя Авдіївки й Майорськ в околицях Горлівки. Перестрілки сталися на околицях Донецька – у Мар’їнці та Опитному. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок бойових дій дістали поранень 3 українських військовослужбовців.

Україна та світ

  • Американські конгресмени закликали адміністрацію країни забезпечити Україні та Грузії "чіткий шлях до членства в НАТО".
    Президент США Трамп заявив, що не планує виводити країну зі складу НАТО, проте наполягає на тому, щоби союзники платили справедливу ціну за членство в організації. Він також повідомив, що за його вказівкою у 2018 р було здійснено кібератаку на російську "фабрику тролів" – "Агентство інтернет-досліджень".

No comments:

Post a Comment