July 10, 2020

09.07.2020: Депутат Деркач оприлюднив аудіозапис розмови Порошенка й Путіна у 2015 р

Депутат Деркач оприлюднив аудіозапис розмови Порошенка й Путіна у 2015 р
Депутат Деркач оприлюднив аудіозапис розмови Порошенка й Путіна у 2015 р
  • Депутат Деркач оприлюднив аудіозапис розмови Порошенка й Путіна у 2015 р.
  • За підсумками 5 місяців ВВП України впав майже на 6 %.
  • Зеленський розкритикував НБУ за надто жорстку монетарну політику.

В Україні

  • За даними Держстату, інфляція в червні в річному обчисленні склала 2,4 %. Проти травня ціни зросли на 0,2 %.
    Міністерство економіки оголосило, що ВВП за 5 місяців поточного року впав на 5,9 %, а в І кварталі – на 1,3 %.
  • Начальник слідчого управління Держбюро розслідувань Корецький заявив, що більшість кримінальних проваджень, які порушено проти колишнього президента Порошенка, є безперспективними, й, на його думку, мають бути закриті. Він також заявив про сильний тиск на нього для прискорення розслідування цих справ.
  • Представник МВФ в Україні Люнгман заявив, що Фонд готовий до подальшої співпраці за умови подовження новим главою НБУ політики інфляційного таргетування та гнучкого валютного курсу.
  • Обсяг торгів був невеликим і ринок швидко прийшов до рівноваги: ​​26,93 ₴/$ (-0,02 грн), 30,54 ₴/€ (+0,11 грн), 3,82 ₴/10 руб (+0, 03 грн). Нацбанк у торгах участі не брав.

Пандемія коронавірусу

  • У світі щодня фіксується все більше випадків зараження на коронавірус. За підсумками четверга кількість нових інфікованих перевищила 222 тис., померли 5,4 тис. хворих. В Україні впродовж доби зареєстровано 818 нових випадків, 18 осіб – померли, одужали – понад 1 тис.
    Кабмін оголосив, що економіка України вже минула критичну стадію й поступово відновлюється.
    Президент Зеленський сподівається, що Україні вдасться уникнути другої хвилі коронавірусної епідемії, що дасть змогу  дітям піти до школи 1 вересня.

Війна

  • На Донбасі бої відновилися в районі Світлодарського водосховища – у Новолуганському, де окупанти обстріляли українські війська зі ствольної артилерії, мінометів та стрілецької зброї, а також застосували протитанковий ракетний комплекс. Оборонці Мар’їнки на околиці Донецька були обстріляні з гранатометів, а в Причепилівці – у районі траси Р-66 на півночі Луганської обл. – з гранатометів та стрілецької зброї. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок бойових дій втрат серед українських військовослужбовців не було.
  • Заст. глави адміністрації президента РФ Козак заявив, що на державному рівні питання щодо входження донбаських "республік" до складу Росії ніколи не обговорювалося. Російські ЗМІ поширили інформацію, що під час відеоконференції тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі було досягнуто консенсус із питань щодо статей закону про особливий статус, які описують амністію учасників незаконних збройних формувань та особливості застосування закону. Представники України, Офіс президента та українські ЗМІ замовчали цей факт.
    Віцепрем’єр-міністр із питань тимчасово окупованих територій, член української делегації на мінських переговорах Резніков уважає, що мінські домовленості не відбивають поточну ситуацію й не приведуть до врегулювання на Донбасі, тому Заходу варто підтримати їхній перегляд. Усі коментатори та ЗМІ обходять той факт, що дія домовленостей закінчилася 31 грудня 2016 р.
  • Держслужба з надзвичайних ситуацій повідомила про локалізацію пожежі на півночі Луганської обл., унаслідок якої загинули 5 осіб. Окупаційні війська так і не припинили бойові дії в цьому районі, попри на заклики України та місії ОБСЄ.
  • Росія внесла до списку екстремістів та терористів журналіста Бабченка, який переїхав до України у 2017 р. У 2018 р СБУ інсценувало проти нього замах, вирок суду щодо виконавців та замовника засекречено. Після зміни влади в Україні Бабченко виїхав до Ізраїлю.

Тренди

  • Депутат Деркач опублікував запис телефонної розмови колишнього президента Порошенка з президентом РФ Путіним, який відбувся у квітні 2015 року, після підписання других мінських домовленостей. Люди, "із голосами схожими на Путіна й Порошенка" весело обговорювали перспективи співпраці, насамперед, в економічній сфері, та тепло спілкувалися один з одним. Прессекретар російського президента Пєсков відмовився коментувати цей компромат. Порошенко заявив, що запис є монтажем та фальсифікацією. Люди, яки особисто знають Порошенка, заявили, що на записі – саме його голос. Низка експертів уважають, що Деркач тісно пов’язаний із російськими спецслужбами та отримав запис саме від них, а ціллю є не Порошенко, а Демократична партія США та колишній віцепрезидент Байден, який є конкурентом чинного президента Трампа.
    Секретар РНБО Данилов заявив, що негатив в інформпросторі України створюється російськими спецслужбами.
  • Президент Зеленський наполягає на тому, що банки зобов’язані видавати іпотечні кредити за ставкою не вище 10 % річних. Він висловив переконання, що через таку кредитну політику на купівлю житла держава зможе втримати молодь від еміграції. Деякі банки вже знизили ставку до 10 %, проте в умовах кризи в населення немає грошей навіть на виплату відсотків.
    Він також заявив, що НБУ веде занадто жорстку монетарну політику, та анонсував спрощення процедур отримання кредитів бізнесом наприкінці року.

No comments:

Post a Comment