July 09, 2020

08.07.2020: Гонтарева закликала МВФ заморозити співпрацю з Україною

Гонтарева закликала МВФ заморозити співпрацю з Україною
Гонтарева закликала МВФ заморозити співпрацю з Україною
  • Гонтарева закликала МВФ заморозити співпрацю з Україною.
  • Печерський суд відпустив Порошенка без жодних зобов’язань.
  • Гладковський домігся в суді спростування інформації щодо його участі в розкраданнях в Укроборонпромі.

В Україні

  • У Верховній Раді зареєстровано проєкт постанови про проведення 25 жовтня місцевих виборів у всій країні.
    Представники ЄС на засіданні комітету з питань свободи слова різко розкритикували проєкт закону "Про медіа", який "Слуга народу" наполегливо намагається протягнути через парламент. Іноземні експерти заявили, що закон спрямовано проти свободи слова і призначено для репресій проти журналістів, а не для їхнього захисту. Крім того, за їхніми словами, він надає регулятору – Нацраді з питань телебачення та радіомовлення – небачені права позасудового закриття сайтів.
  • Іноземні інвестори наполягають на подовженні на 2 роки в законопроєкті, який розглядає Верховна Рада, чинності "зеленого" тарифу для підприємств відновлюваної енергетики. У протилежному випадку вони погрожують подати позови до міжнародних судів.
  • Мінфін заявив про запуск додатку – реєстратора розрахункових операцій (РРО) для смартфонів. На думку більшості експертів, проєкт ще досить сирий. Крім того, він спрямований на посилення податкового тиску на малий бізнес, який найбільше постраждав від карантину.
  • Кабмін відтермінував виплати дивідендів Укрзалізницею за 2018–2019 р через важкий фінансовий стан після скасування потягів під час епідемії.
  • Суд із вибору запобіжного заходу попередньому президенту Порошенку відпустив його без жодних зобов’язань. Прокуратура оголосила про завершення розслідування й не встигла надати суду документи щодо подовження терміну розслідування.
    Держбюро розслідувань пред’явило підозри прикордоннику, який випустив Порошенка з країни для відпочинку на Мальдівах за фальшивими документами. Порошенко заявив, що ніколи цього прикордонника не бачив.
  • Ексзаступник. секретаря РНБО Гладковський домігся через суд визнання неправдивою інформації програми "Наші гроші" щодо його участі в розкраданнях в Укроборонпромі, а також її спростування.
  • На малооб’ємному ринку курс гривні незначно знизився: 26,95 ₴/$ (+0,02 грн), 30,43 ₴/€ (+0,02 грн), 3,78 ₴/10 руб (+0,03 грн). Нацбанк у торгах участі не брав.

Пандемія коронавірусу

  • Упродовж добу в Україні зареєстровано 810 випадків зараження на коронавірус, померли – 21 хворих. У світі – аналогічна ситуація. У середу позитивний тест на коронавірус отримали 213 тис. осіб, померли – 5,5 тис. Усього заразилися – понад 12 млн, одужали – 7 млн.
    Кабмін виділив 48 млн грн із фонду боротьби з наслідками епідемії на проведення заходів із приватизації держмайна.

Війна

  • На Донбасі армія знову зазнала втрат – під час бойових дій загинув військовослужбовець, ще троє – дістали поранень. Не припиняються бої в районі траси Р-66 на півночі Луганської обл. Окупанти атакували позиції українських військ в Орєховому й Золотому за підтримки мінометів, стрілецької зброї та гранатометів. Під мінометні обстріли потрапили оборонці Новолуганського на Світлодарському водосховищі, Новозванівки в околицях Попасної та Авдіївки. У Зайцевому на північ від Горлівки війська були атаковано з повітря безпілотником, який скинув гранату. Під обстріл з автоматичних гранатометів потрапив житловий сектор селища, на щастя, постраждалих серед мирних жителів немає. Перестрілки сталися в Старогнатівці на схід від Волновахи, в околицях Донецька – у Мар’їнці та Опитному, в Авдіївці, Зайцевому, Новолуганському та Золотому.
    Кілька підрозділів ООС залучено до ліквідації лісових пожеж у районі Сєвєродонецька. Під час відеоконференції тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі українська делегація закликала "ЛНР" дотримуватися режиму припинення вогню. Також було погоджено 13 ділянок для проведення розмінування.

Тренди

  • Прем’єр-міністр Шмигаль назвав передчасним запровадження податку на власників земельних паїв під час кризи.
  • Колишня глава НБУ Гонтарева звернулася до керівництва МВФ із пропозицією щодо заморожування співпраці з Україною до призначення президентом Зеленським "дійсно незалежного" глави Нацбанку. Перед в’їздом до котеджного селища, де проживає колишній глава НБУ Смолій, з’явилися похоронні вінки і труни з погрозами. Співробітники НБУ поскаржилися на політичний тиск із боку "окремих депутатів".
    Президент Зеленський заявив, що через жорстке регулювання курсу Нацбанком, багато українських підприємств недоотримали мільйони й закрилися. За його словами, до бюджету закладено курс 30 ₴/$, до якого прив’язані надходження від митних платежів.

No comments:

Post a Comment