July 06, 2020

05.07.2020: Командувач ВМС заявив, що Росія готується до вторгнення з Криму

Командувач ВМС заявив, що Росія готується до вторгнення з Криму
Командувач ВМС заявив, що Росія готується до вторгнення з Криму
  • Командувач ВМС заявив, що Росія готується до вторгнення з Криму.
  • Уряд не планує підвищувати тарифи на електроенергію для населення.
  • Глава МЗС Кулеба проти включення питання Криму до порядку денного мінських переговорів.

В Україні

  • Виконувачка обов’язків міністра енергетики Буславець оголосила про підготовку на підставі досвіду Німеччини пілотного проєкту щодо закриття шахт в одному з міст.
    Вона також заявила, що тарифи на електроенергію для населення уряд підвищувати не планує.
  • Прем’єр-міністр Шмигаль заявив, що надходження до бюджету від митних платежів у червні перевищили планові, що свідчить про початок ефективної боротьби зі "схемами" на митниці.
  • Секретар РНБО визнала, що головний санлікар Ляшко був призначений за його пропозицією.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні за добу зафіксували 543 випадки зараження коронавірусом, 13 хворих – померли. Загальна кількість жертв із моменту оголошення карантину – 1262, що на порядок менше, ніж від інших хвороб. У світі кількість нових інфікованих у неділю трохи знизилася – до 174 тис., як і кількість смертей – до 3,5 тис. 232 вчених із 32 країн підписали відкритий лист Всесвітній організації охорони здоров’я з попередженням, що вона недооцінює поширення коронавірусу через повітря й закликали її переглянути рекомендації.
    В аеропорту Афін уже 2 доби перебувають 17 громадян України, яких затримано на спробі незаконного в’їзду, оскільки кордони ЄС для українців закриті.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська з мінометів у Павлополі на схід від Маріуполя, у районі Торецька – у Верхньоторецькому, в околицях Горлівки – у Південному, Новгородському й Зайцеве, а також у Золотому – неподалік від ділянки розведення військ у Луганській обл. Перестрілки зі застосуванням стрілецької зброї та гранатометів сталися всією лінією фронту – на приморській ділянці, у районі КПВВ на трасі Донецьк – Маріуполь, в околицях Донецька й Горлівки, а також у районі траси Р-66 на півночі Луганської обл. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, армія завершила добу без втрат.
  • Командувач ВМС Неїжпапа заявив, що Росія готується до вторгнення з Криму на материкову Україну для відновлення подачі води з Дніпра на окупований півострів, тому підрозділи готуються до відбиття агресії, до наступальних дій тощо.
  • На думку міністра закордонних справ Кулеби, включення питання про деокупацію Криму до порядку денного мінських переговорів може повністю блокувати процес врегулювання.

No comments:

Post a Comment