June 09, 2020

08.06.2020: Світовий банк прогнозує обвал світової економіки у 2020 р

Світовий банк прогнозує обвал світової економіки у 2020 р
Світовий банк прогнозує обвал світової економіки у 2020 р
  • Всесвітній банк прогнозує обвал світової економіки у 2020 р.
  • Уряд стурбований масовим порушенням карантинних обмежень.
  • Командування ООС із 10 червня відкриває КПВВ на окуповану територію.

Пандемія коронавірусу

  • За даними університету Ґопкінса, e світі зафіксовано майже 7,2 млн випадків захворювання й зараження. Упродовж доби, що минула, їхня кількість збільшилася на 199 тис., насамперед – у Бразилії та США, де зафіксовано по 19 тис. нових хворих. У Нью-Йорку, що найбільше постраждав від епідемії, поступово пом’якшуються карантинні обмеження. За інформацією МОЗ, в Україні в понеділок заразилися або захворіли 463 осіб, померли – 9. Президент Зеленський заявив, що хотів заразитися коронавірусів, щоби продемонструвати людям, наскільки це страшно. Чиновники заявили, що кількість хворих у Києві зростає, а кількість областей, які не відповідають встановленим ними критеріями пом’якшення карантину, збільшилася з 5 до 8. Офіс президента оголосив, що уряд стурбований зростанням захворюваності й масовим недотриманням правил карантину після його пом’якшення. Проте, МОЗ скасував більшість обмежень для продуктових і продовольчих ринків.
    На думку експертів Світового банку, світовий ВВП через коронавірусну кризу впаде у 2020 р на 5,2 %, а за песимістичним сценарієм – до 8 %. Падіння буде наймасштабнішим із часів II світової війни, а скорочення виробництва на душу населення – найбільшим із 1870 р. Криза накриє всі континенти, у країнах, що розвиваються, очікується спад на 2,5 % – такого не було впродовж останніх 60 років. Найважче доведеться країнам, які зав’язані на світовий торговий ланцюжок, іноземний туризм і залежать від зовнішніх запозичень – до їхнього переліку входить і Україна. Доходи впадуть на понад 3,6 %, що перетворить мільйони людей на жебраків. Рецесія в країнах ЄС і Центральної Азії вже почалася – економіка цих регіонів впала на 4,7 %.

Війна

  • Упродовж доби, що минула, окупанти обстріляли українські війська з мінометів у Новотроїцькому – у районі КПВВ на трасі Донецьк – Маріуполь та в Орєховому – на трасі Р-66 на півночі Луганської обл. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї та мінометів сталися всією лінією фронту від Азовського моря до Сіверського Дінця в Луганській обл. – у Водяному на схід від Маріуполя, у Богданівці й Новотроїцькому в районі Докучаєвська, у Мар’їнці на околиці Донецька, у Майському та Шумах в околицях Горлівки, у Новолуганському на Світлодарському водосховищі, у Новоолександрівці в околицях Попасної, а також в Орєховому й Золотому в районі траси Р-66. Під час бойових дій поранено українського бійця.
    Командування операції об’єднаних сил оголосило про часткове відкриття руху через КПВВ на окуповану територію з 10 червня.

Україна та світ

  • Туреччина й Росія домовилися про постачання другої партії ракетних комплексів С-400, у рамках контракту, який було підписано у 2017 р. Проти цієї співпраці активно виступають США, які обмежили участь Туреччини в розробленні винищувача 5 покоління F-35, оскільки Росія могла одержати  коди доступу до системи "свій-чужий".

No comments:

Post a Comment