May 31, 2020

30.05.2020: Верховна Рада планує 2 червня затвердити програму дій уряду

Верховна Рада планує 2 червня затвердити програму дій уряду
Верховна Рада планує 2 червня затвердити програму дій уряду
  • Верховна Рада планує 2 червня затвердити програму дій уряду.
  • Кличко має намір знову отримати посаду мера Києва.
  • Міненерго планує збільшити в понад 2 рази норми споживання газу для населення.
В Україні
  • Родина президента Зеленського задекларувала 28,6 млн грн доходів за попередній рік, зокрема, – від продажу нерухомості й корпоративних прав, операцій з ОВДП та підприємницької діяльності дружини. Глава СБУ Баканов вказав у декларації, що зберігає вдома $170 тис. готівкою. У його декларації відсутні відомості, які оприлюднили журналісти програми "Схеми: Корупція в деталях", щодо того, що він очолює іспанську компанію.
  • Представник Кабміну в парламенті Мокан заявив, що депутати 2 червня планують розглянути й затвердити програму дій уряду.
  • Міністерство енергетики планує підняти у 2–2,7 раза норми споживання газу для домогосподарств без лічильників, зокрема, – для власників квартир, що призведе до різкого зростання вартості комунальних послуг для переважної більшості мешканців міст.
  • Міжнародні військові навчання Sea Breeze 2020 через епідемію відбудуться тільки на морі зі залученням авіації.
  • Глава компанії "Оператор магістральних газопроводів України" Макогон назвав подання депутатами щодо незаконності анбандлінгу "Нафтогазу" до Конституційного суду спробою розірвати вкрай вигідний для України контракт із "Газпромом" на прокачування газу до Європи.
Київ
  • Мер столиці Кличко підтвердив намір балотуватися на новий термін на місцевих виборах у жовтні.
Пандемія коронавірусу
  • Упродовж минулої доби кількість випадків зараження на коронавірусну інфекцію у світі знову зросла – до 124 тис. Найбільша кількість нових випадків – у Бразилії, США, Росії, Індії, Перу, Чилі, Мексиці. Протягом доби померли понад 4 тис. хворих, найбільше – у США та Бразилії. В Україні захворюваність також зросла – до 468 чол. на добу, зокрема, в Києві – 81, померли – 12 хворих. Головний санлікар Ляшко пояснив велику захворюваність медиків комплексною проблемою держави – браком інфекційного контролю і профілактики поширення інфекції всередині медичних закладів. Він заявив, що наразі в Україні триває пік епідемії, який розтягнуто в часі після запровадження карантину.
    Експерти НБУ вважають, що економічна активність у країні відновлюється, проти досить повільно.
    Укрзалізниця відкрила з 4 червня продаж квитків у західному напрямі (Ужгород, Івано-Франківськ, Ковель, Хмельницький).
    Італія дозволяє поїздки громадян між регіонами з 3 червня. Австрія з 15 червня практично повністю скасовує карантинні обмеження.
    ЄС закликав президента США Трампа не розривати співпрацю зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я й відновити її фінансування в умовах глобальної пандемії.
Війна
  • Окупанти атакували за підтримки мінометів та БМП під Авдіївкою, обстріляли позиції українських військ у районі Золотого й Орєхового на півдні Луганської обл. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, втрат серед українських військових упродовж минулої доби не було.
  • Пресслужба Збройних сил оголосила про викрадення Росією українського військовослужбовця на адмінкордоні з окупованим Кримом.
Україна та світ
  • Згідно з результатами опитування російського "Левада-центру", рейтинг президента Путіна впав до 25 %, слідом за ним йдуть міністр оборони Шойгу (14 %), прем’єр-міністр Мішустін (11 %) та лідер ЛДПР Жириновський (10 %).
  • Президент Трамп оголосив про перенесення на осінь саміту "великої сімки" і про намір запросити на нього російського президента Путіна.

No comments:

Post a Comment