May 18, 2020

17.05.2020: Мери великих міст планують створити нову опозиційну партію

Мери великих міст планують створити нову опозиційну партію
Мери великих міст планують створити нову опозиційну партію
  • Мери великих міст планують створити нову опозиційну партію.
  • 62 країни вимагають незалежного розслідування походження пандемії.

В Україні

  • Україна відзначила день жертв політичних репресій. МЗС України закликав світову спільноту вжити заходів проти припинення репресій на окупованих Росією територіях Донбасу і Криму.

Пандемія коронавірусу

  • За даними університету Гопкінса, у світі зареєстровано 4,8 млн випадків захворювання на коронавірус, померли – 0,3 млн, видужали – 1,8 млн осіб. Найбільша кількість хворих – у США – понад 1,48 млн, Росії – 0,28 млн, Великобританії – Бразилії – по 0,24 млн. Президент США Трамп оголосив про зниження темпів поширення епідемії в країні. Індія подовжила жорсткий карантин до кінця травня.
    62 країни, Україна тощо, зажадали проведення незалежного розслідування походження хвороби. Це питання буде розглянуто 18 травня в Женеві на конференції Всесвітньої асоціації охорони здоров’я.
    В Україні протягом доби кількість випадків захворювання збільшилася на 325, померли – 21 хворих, одужали – 160. Ще один спалах зафіксовано в Київській обл.
    За словами міністра охорони здоров’я Степанова, в Україні завантажено всього 13 % койок, що виділено для пацієнтів із коронавірусною інфекцією, проте їх не вистачило б, якби не було запроваджено жорсткий карантин, зокрема, зупинення метрополітену.
    Компанія МАУ закрила продаж квитків на всі міжнародні рейси до 1 липня.

Війна

  • Під Авдіївкою стався бій – окупанти вели обстріл із мінометів, стрілецької зброї і гранатометів. У Водяному – на приморській ділянці фронту – проти українських військ було застосовано бойовий безпілотник, який скинув гранати. Перестрілки сталися в Славному – у районі Докучаєвська, у Невельському та Пісках на околиці Донецька й у Новоолександрівці Попаснянського району Луганської обл. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок обстрілів поранено 3 українських бійців.

Україна та світ

  • За твердженням заст. міністра закордонних справ Єніна, вирок у справі про знищення авіалайнера MH17 в липні 2014 р буде оголошений лише через кілька років. Він не відповів на питання про можливість залучення керівництва Росії до кримінальної відповідальності за цей злочин, але заявив, що "кільце навколо РФ поступово стискається".
  • Єнін заявив, що, у разі відмови Ірану в проведенні неупередженого розслідування знищення літака МАУ в небі над Тегераном 8 січня та виплати компенсації сім’ям загиблих, Україна звертатиметься до міжнародного суду ООН.

Тренди

  • Мер Києва Кличко підтвердив намір мерів великих міст, незадоволених політикою влади, створити нову партію.
  • Фракція "Слуга народу" планує розглянути в четвер, 21 травня законопроєкт про легалізацію грального бізнесу.

No comments:

Post a Comment