May 12, 2020

11.05.2020: Глава МОЗ Степанов пообіцяв виплатити лікарям усі доплати за березень і квітень

Глава МОЗ Степанов пообіцяв виплатити лікарям усе доплати за березень і квітень
Глава МОЗ Степанов пообіцяв виплатити лікарям уcі доплати за березень і квітень
  • Глава МОЗ Степанов пообіцяв виплатити лікарям усі доплати за березень і квітень.
  • Виробництво електроенергії на українських АЕС впало до рекордно низького рівня.
В Україні
  • Вироблення електроенергії на АЕС знизилося до 53 % встановленої потужності через падіння енергоспоживання.
Пандемія коронавірусу
  • Кількість офіційно зареєстрованих щодня хворих на коронавірус в Україні знижується – упродовж  минулої доби зафіксовано 375 випадків, 17 осіб – померли, 85 – одужали. Усього з початку епідемії захворіли 16 тис. громадян.
    Київська міська адміністрація з 12 травня збільшує кількість рейсів громадського транспорту, проте проїзд у них дозволено, як і раніше, лише за спецперепустками. Мер Кличко повідомив, що столиця є лідером за захворюваністю й попередив про посилення карантину в разі погіршення епідеміологічної ситуації. Мешканці Києва масово вийшли на прогулянки, переважна більшість не носять маски й не дотримуються соціальної дистанції. Чернівецька область подовжує обмеження через складну епідемічну ситуацію.
    Міністр охорони здоров’я Степанов повідомив, що лише Полтавська область повністю виплатила медпрацівникам 300 % надбавки за березень. За його словами, кошти не виплачено через те, що обладміністрації керуються наказом Мінсоцполітики від 2003 р. Степанов пообіцяв розв’язувати це питання найближчим часом і заявив, що виплати за квітень буде проведено через Національну службу здоров’я, тому проблем з отриманням грошей лікарями не буде.
  • Франція з 11 травня розпочинає вихід із жорсткого карантину, з 13 травня відбудеться пом’якшення обмежень у Великій Британії. Усією територією США відбуваються акції протесту, учасники яких вимагають відновити роботу підприємств. У країні рекордно високий рівень безробіття. Також втратили роботу понад 2 млн громадян Канади.
    Швидко знижується кількість хворих та померлих в Іспанії та Італії. Греція оголосила про поступове відкриття туристичного сезону з 1 липня. Литва та Польща дали змогу перетин кордону для громадян – працівників, підприємців та студентів – від них не вимагатимуть дотримання обов’язкової 14-денної ізоляції.
    Росія вийшла на 3 місце у світі за кількістю тих, що заразилися, проте президент Путін має намір поступово послабити карантин.
    Влада китайської провінції Ухань, де стався спалах захворювання, вирішила протестувати все населення. За твердженням китайських лікарів, у тих, хто одужав, зберігається небезпека повторного зараження, проте без прояву ознак захворювання.

Війна

  • На Донбасі окупанти атакували позиції українських військ за підтримки мінометів у Кримському – поблизу траси Р-66 на півночі Луганської обл., а в Старогнатівці на схід від Волновахи – вели обстріл із гармат БМП. Перестрілки сталися в Павлополі в околицях Маріуполя, у Красногорівці й Авдіївці – у районі Донецька, а також у Південному на околиці Горлівки. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, армія завершила добу без втрат.
  • "Республіки" не допускають на окуповану територію громадян, яким дозволили проїзд українська влада.

Україна та світ

  • Рада ЄС погодила програму співпраці в рамках "Східного партнерства", якою визнала європейські прагнення країн-учасниць проєкту, однією з яких є Україна.
  • Польща отримала дозволи всіх країн-сусідів на прокладку газопроводу з Норвегії дном Балтійського моря, що призведе до відмови від покупки російського газу після завершення контракту з Газпромом наприкінці 2022 р.
  • На думку представників польського бізнесу, країна не може обійтися без працівників з України.
  • Італійська партія "Рух 5 зірок" заблокувала погоджену урядом країни програму легалізації 500 тис. нелегальних мігрантів, які працюють у сільському господарстві, будівництві й доглядають за хворими та людьми похилого віку, проте дебати в парламенті триватимуть.
  • Президент РФ Путін пообіцяв надати житло співробітникам українських правоохоронних органів, які прийняли російське громадянство після окупації Криму у 2014 р.

Тренди

  • Видання The New York Time повідомило, що штрафні санкції лідеру "Батьківщини" Тимошенко виплатила американська адвокатська компанія Skadden. Компанія брала участь у піар-компанії, яку проводила проти Тимошенко Партія регіонів у 2011–2013 рр.

No comments:

Post a Comment