May 11, 2020

10.05.2020: З 11 травня в Україні пом’якшується карантин

З 11 травня в Україні пом’якшується карантин
З 11 травня в Україні пом’якшується карантин
  • З 11 травня в Україні пом’якшується карантин.
  • Окупанти відновили артилерійські обстріли на Донбасі.

В Україні

  • Всесвітній банк рекомендував уряду України відтермінувати введення в експлуатацію нових сонячних та вітрових електростанцій через надвиробництво електроенергії в країні.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні зафіксовано зменшення кількості нових випадків зараження коронавірусною інфекцією. Кабмін послаблює карантин із 11 травня. Прем’єр-міністр Шмигаль оголосив, що місцева влада може ухвалювати власні рішення щодо скасування обмежень, зважаючи на ситуацію в регіоні. Львівська облдержадміністрація вирішила відтермінувати послаблення карантину.
  • Кількість зареєстрованих випадків зараження у світі знову знизилося – до 80 тис. на добу. Зменшення захворюваності зареєстровано в США, Франції, Італії, проте в Німеччині після послаблення карантину епідемічна ситуація трохи погіршилася. В Іспанії поліція виписала 837 тис. штрафів за порушення обмежень, у Франції – 919 тис. Словаччина, Чехія та Австрія обговорюють зняття обмежень на перетин кордонів.
    Центральна виборча комісія Польщі оголосила такими, що не відбулися, президентські вибори, заплановані на 10 травня, оскільки виборці не мали можливості проголосувати. Нову дату виборів буде оголошено протягом 2 тижнів.

Війна

  • На Донбасі окупанти все частіше обстрілюють позиції українських військ із мінометів та ствольної артилерії. Під обстріл потрапили захисники Авдіївки, а також населених пунктів на трасі Р-66 в Луганській обл. – Орєхового й Новотошківського. У Старогнатівці – на схід від траси Донецьк – Маріуполь – окупанти атакували за підтримки гармат бойових машин піхоти. Унаслідок обстрілів отримали поранення та бойові травми 4 українських бійців.

No comments:

Post a Comment