March 22, 2020

21.02.2020: У Києві введено заборону на користування громадським транспортом

У Києві введено заборону на користування громадським транспортом
У Києві введено заборону на користування громадським транспортом
  • У Києві введено заборону на користування громадським транспортом.
  • Верховна Рада готова підтримати введення режиму надзвичайного стану.
  • Уряд подовжив контракт із головою Нафтогазу Коболєвим.

В Україні

  • Кабмін підтримав подовження контракту з головою Нафтогазу Коболєва ще на 4 роки, скоротивши йому зарплату та премії.
  • Заст. генпрокурора Трепак повідомив, про екстрадування до України Левіна, якого звинувачують в організації вбивства активістки Гандзюк. Його було заарештовано в Болгарії завдяки операції спецслужб. Ще один фігурант справи – Павловський – порушив умови угоди зі слідством і не надав свідчення про замовників та організаторів злочину.

Пандемія коронавірусу

  • На кінець доби в Україні зареєстровано 47 випадків захворювання на коронавірус, проте точна статистика відсутня через катастрофічну нестачу тест-систем. З Китаю буде доставлено лише експрес-тести, які не дозволяють остаточно встановити діагноз. Національна академія наук прогнозує, що заразитися можуть 22 млн осіб.
    Депутати фракції "Слуга народу" мають намір скликати позачергове засідання парламенту в разі схвалення президентом, РНБО та урядом рішення про введення в країні режиму надзвичайного стану. Заст. голови Верховної Ради Стефанчук подав законопроєкт про проведення засідань парламенту в режимі відеоконференції.
    Міністр внутрішніх справ Аваков заявив, що уряд планує найближчими днями посилити обмежувальні заходи через можливий спалах епідемії. Поліція за 2 доби відкрила 8 кримінальних проваджень і склала понад 900 адмінпротоколів за порушення карантину. Для патрулювання населених пунктів під час карантину буде залучено підрозділи Збройних сил. Нацполіція повідомила про суттєвий брак засобів індивідуального захисту в персоналу служб швидкої допомоги.
    Мер Києва Кличко оголосив про припинення з 22 березня регулярних транспортних перевезень у місті. Громадський транспорт возитиме персонал лікарень та підприємств критичної інфраструктури, а також співробітників правоохоронних органів у масках за спеціальними дозволами. Рух особистого автотранспорту не обмежується. З 23 березня такі ж заходи запроваджуються й у Тернополі.
    З 21 березня в Києві заборонено прогулянки в парках та на дитячих майданчиках. З 25 березня – у магазинах та аптеках заборонено перебування понад 1 людини на кожні 10 м².
    Мер Чернівців звернувся до президента Зеленського з проханням про запровадження в області режиму надзвичайного стану. Режим надзвичайної ситуації оголошено в Донецькій та Харківській областях.
    Депутат Шахов, якого було госпіталізований після погіршення стану, оголосив про зараження ще одного депутата – Вельможного, проте той спростував цю інформацію.
    Уряд виділив із резервного фонду Міністерству охорони здоров’я, Мін’юсту та Міністерству інфраструктури 40 млн грн для забезпечення засобами індивідуального захисту й відшкодування витрат з евакуації громадян. Верховна Рада передала лікарням 4 службові автомобілі для перевезення персоналу.
    З 0:00 години 22 березня заборонено переміщення громадян через контрольні пункти в’їзду-виїзду на окуповану територію Донецької та Луганської обл.
    У країну продовжують прибувати громадяни, яких евакуюють з інших країн, їхнє тестування на зараження не проводиться.
    Укренерго прогнозує скорочення в березні споживання електроенергії на 8 % через карантин. За оцінкою експертів інвесткомпанії Dragon Capital, ВВП України у 2020 р впаде на 4 %, а курс гривні девальвує до рівня 30 грн/$.
    Через епідемію скасовано візити до України 4 президентів і глави дипломатії ЄС, а питання про ситуацію на Донбасі й в окупованому Криму знято з порядку денного засідання Ради Євросоюзу, яке має відбутися 23 березня.
  • За 3 доби, що минулі, у світі захворіли й заразилися понад 100 тис. осіб. Швидкість зараження зростає експоненціально, влади країн не можуть забезпечити заходи, подібні тих, що було введено в Китаї. Загальна кількість хворих перевищила 300 тис., померли – майже 13 тис. осіб. За оцінкою інформагентства Franse-Presse, на карантині у світі перебувають майже 1 млрд осіб. Італія поставила черговий антирекорд – минулої доби в країні померли 793 особи, а всього з початку епідемії – 4,8 тис. У країні зупинено майже все будівництво і промислове виробництво, у північних регіонах – введено додаткові обмеження пересування населення. Епідеміологи Іспанії, де за добу померли 324 особи, попередили владу про можливий колапс системи охорони здоров’я. У країні, як і в Італії, діє режим надзвичайного стану. У Німеччині кількість офіційно зареєстрованих хворих зросла на 2,7 тис. до 22,3 тис. випадків. На третє місце у світі за темпами зараження вийшли США, де підтверджено 16 тис. випадків. У Великобританії 20 тис. добровольців виявили бажання взяти участь у тестуванні вакцини. ЄС відкрив дані про стандарти на засоби індивідуального захисту щоб збільшити їхнє виробництво й постачання з третіх країн.
    Скасовано чемпіонат світу з хокею, який мав відбутися у Швейцарії в середині травня. Авіакомпанії в усьому світу скорочують персонал та зменшують географію й кількість маршрутів.
    Влада Китаю повідомила лише про поодинокий випадок зараження минулої доби, ще 45 інфікованих – прибули з-за кордону.

Війна

  • На Донбасі не припиняються бої місцевого значення. Окупанти обстріляли з мінометів позиції українських військ у Новгородському в околицях Горлівки, у Новолуганському на Світлодарському водосховищі й у Новотошківському на трасі Р-66 у Луганській обл. Перестрілки сталися у Водяному – на приморській ділянці фронту, у Новотроїцькому – у районі КПВВ на трасі Донецьк-Маріуполь, у Мар’їнці та Красногорівці – на околицях Донецька, а також у Попасній Луганської обл. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, під час бойових дій поранено українського військовослужбовця.


No comments:

Post a Comment