March 09, 2020

08.03.2020: Ціни на нафту на світових ринках впали

Ціни на нафту на світових ринках впали
Ціни на нафту на світових ринках впали
  • Ціни на нафту на світових ринках впали.
  • Аналітики не рекомендують інвестувати в українські ОВДП до підписання угоди зі МВФ.
  • Італію накрила епідемія коронавірусу.

В Україні

  • У центрі Києва, на Михайлівській площі, відбувся мітинг за права жінок, у якому, за інформацією Нацполіції, узяли участь майже 2 тис.осіб.
  • На думку аналітиків видання Bloomberg, зміна уряду негативно вплине на процес переговорів МВФ з урядом України про запуск нової кредитної програми. Інвестиційна компанія Concorde Capital рекомендувала інвесторам утриматися від вкладення в українські гривневі ОВДП до підписання угоди, та інвестувати у ВВП-варранти (зобов’язання, що прив’язані до зростання ВВП України).

Війна

  • На Донбасі з мінометів обстріляно Опитне в околицях Донецька, перестрілки сталися в Авдіївці та поруч – у Верхньоторецькому, а також у Золотому – неподалік від ділянки розведення військ у Луганській обл. Окупанти підбили з протитанкового ракетного комплексу вантажівку, що перевозила військових на передову. Загинув боєць, трьох – поранено та травмовано. Ще 3 військовослужбовці отримали поранення внаслідок обстрілів.

Україна та світ

  • В Італії вирує епідемія коронавірусу – захворіли або інфіковані вже понад 7,3 тис.осіб. За останню добу померли 133, а всього – 366 особи. Влада країни закрила на карантин 15 провінцій, переміщення між ними різко скорочено. В Ірані минулої доби зареєстровано 743 випадки захворювання, в Іспанії – 173, у Франції – 150, у США – 120, у Китаї – усього 50. У Німеччині – 847 інфікованих, влада планує скасувати всі масові заходи, як це вже зроблено в Італії та Франції. Перші випадки захворювання зафіксовано в Албанії та Бангладеш. Єдина країна ЄС, у яку поки не проник вірус – Мальта. Ізраїль закрив в’їзд для туристів, що відвідали Єгипет та скоротив авіасполучення. Загальна кількість хворих у світі – понад 110 тис. осіб, одужали – майже 62 тис., померли – 3,8 тис. Президент США Трамп оголосив про наявність в адміністрації "ідеально узгодженого плану" боротьби з епідемією.
    Держприкордонслужба України відзвітувала, що протягом доби перевірила температуру у понад 125 тис. осіб, людей із безпосередніми симптомами захворювання не виявлено. МОЗ повідомив, що аналізи не підтвердили зараження у всіх 20 осіб, які були в зоні ризику. МЗС рекомендує громадянам утриматися від поїздок до країн, найбільш уражених епідемією, водночас рейси до Італії поки не скасовано.
  • Ціни на нафту на світових ринках впали відразу на 20 % – до $35/барель. Це сталося через небажання Росії обмежувати видобуток за пропозицією Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК). У відповідь Саудівська Аравія оголосила про різке зростання видобутку та надання покупцям значних знижок. Аналітики не виключають, що ціна може впасти нижче $20/барель, що призведе до "нового нафтового порядку".
  • Перед початком судового процесу в Гаазі в справі про знищення авіалайнера MH17 родичі загиблих виставили перед посольством Росії 298 стільців, що символізують жертв трагедії. Президент Зеленський висловив надію, що суд встановить винних і вони понесуть відповідальність.

No comments:

Post a Comment