March 02, 2020

01.03.2020: Епідемія коронавірусу стрімко поширюється світом

Епідемія коронавірусу стрімко поширюється світом
Епідемія коронавірусу стрімко поширюється світом
  • Епідемія коронавірусу стрімко поширюється світом.
  • Єрмак обговорив із Козаком наступний етап обміну "всіх на всіх".
  • На Донбасі загинув ще один український військовослужбовець.

В Україні

  • Глава Верховної Ради Разумков заявив, що від прем’єр-міністра Гончарука заява про відставку не надходила.
  • За твердженням міністра фінансів Маркарової, бюджет лютого виконано на 93,7 %, усі необхідні витрати профінансовані повністю, а на обслуговування держборгу витрачено менше коштів "завдяки професійній борговій політиці та управлінню ліквідністю".

Війна

  • Українські війська було обстріляно з мінометів на околиці Донецька – у Пісках, у Новолуганському на Світлодарському водосховищі й у Новотошківському на трасі Р-66 у Луганській обл. Перестрілки зі застосуванням стрілецької зброї та гранатометів сталися всією лінією фронту – від Азовського моря до Станично-Луганського району. У Нижньотеплому, неподалік від Станиці Луганської у військовий автомобіль влучила ракет із протитанкового ракетного комплексу. Унаслідок обстрілів 1 український військовослужбовець загинув, 7 – отримали поранення та бойові травми.
  • Глава Офісу президента Єрмак зустрівся в Мінську з "куратором" України від РФ Козаком, разом із представниками російської та української делегацій для обговорення обміну утримуваними особами та полоненими за формулою "всіх на всіх" у березні.
  • За словами блогера Асєєва, якого повернули під час обміну в січні, серед переданих Україні осіб є ті, хто знущався над ув’язненими.

Україна та світ

  • У світі стрімко зростає кількість інфікованих коронавірусом. Загальна кількість офіційно зареєстрованих випадків захворювання перевищила 89 тис. У Німеччині кількість хворих збільшилася до 117, у Білорусі зафіксовано вже 2 випадки зараження. Швидко зростає кількість інфікованих у Південній Кореї, Ірані, Японії, Іспанії, Австрії, Великобританії. Перші випадки зараження зафіксовані в Чехії, Домініканській республіці та Вірменії. В Італії число загиблих сягнуло 34, понад 1,6 тис. – інфіковано. Німецькі вчені сподіваються, що вакцину буде розроблено до кінця року. У Франції закрито один із найбільших у світі музеїв – Лувр. США вводять подвійну перевірку авіапасажирів, які прибули з країн із високим рівнем захворювання. Загальна кількість померлих у світі перевищила 3 тис. осіб.
    Головний санітарний лікар Ляшко проінспектував лікарні в Житомирі, Рівному та Сарнах, виділені для приймання інфікованих пацієнтів. З початку тижня українські ВВП-варанти (держзобов’язання, що прив’язані до зростання ВВП), подешевшали на 8,5 %.


No comments:

Post a Comment