February 28, 2020

27.02.2020: Опитування КМІС показало швидке падіння рейтингу влади

Опитування КМІС показало швидке падіння рейтингу влади
Опитування КМІС показало швидке падіння рейтингу влади

  • Опитування КМІС показало швидке падіння рейтингу влади.
  • Міністерство енергетики запропонувало виробникам альтернативної енергії добровільно знизити тарифи.
  • “Голос” представив програму "холодної деокупації" Донбасу.

В Україні

  • Президент Зеленський підписав закон про протидію ухиленню від сплати податків.
  • Прем’єр-міністр Гончарук заявив про ліквідацію всіх тіньових схем в економіці, зокрема – нечесних тендерів та уникнення оподаткування ПДВ.
  • Міністерство оборони оголосило про збільшення фінансування виробництва ракет і ракетних комплексів на 300 млн грн проти минулого року та стверджує, що не планує згортати розробку систем "Нептун" та "Вільха".
    Під час боїв 2014–2016 рр на Донбасі було пошкоджено 1278 одиниць техніки, знищено противником – 201 одиниця.
    Міністр оборони Загороднюк заявив, що готовий піти у відставку, але йому невідомо про плани президента щодо його звільнення.
  • Міністерство енергетики запропонувало інвесторам в альтернативну енергетику провести добровільну реструктуризацію через зниження "зеленого" тарифу з подовженням терміну дії пільг на 5 років. Борг перед постачальниками "зеленої" електроенергії підприємства "Гарантований покупець" у кінці лютого виріс до 19 млрд грн.
  • Антимонопольний комітет дозволив передавання в концесію великого морського порту "Ольвія" катарській компанії QTerminals.
  • "Опозиційна платформа – За життя" та "Батьківщина" оскаржили в Конституційному суді закон про верифікацію та державний моніторинг пенсій та виплат.
  • Держбюро розслідувань відкрило кримінальну справу за фактом тиску ексвіце-президента США Байдена на колишнього генпрокурора Шокіна.
  • У Харкові сталися зіткнення із застосуванням піротехніки і сльозогінного газу між підприємцями та охоронцями на найбільшому в Україні ринку "Барабашово" під час демонтажу арки над в’їздом. До поліції доставлено 53 особи.
  • Продаж валюти Нафтогазом знизив котирування долара, і дозволив Нацбанку скупити більшу її частину – за оцінками учасників торгів, в анонімному режимі регулятор купив від $70 до $100 млн. Довідковий курс встановлено на позначці 24,56 ₴/$ (-0,09 грн), 26,93 ₴/€ (+0,13 грн), 3,73 ₴/10 руб (-0,04 грн).

Київ

  • З кас метрополітену прибрали банківські термінали у зв’язку з переходом на електронний квиток і поступового виведення з обігу з 1 квітня зелених та жовтих карток метро. Залишок поїздок на старих картах можна буде використовувати протягом року.

Війна

  • Окупанти знову обстріляли з мінометів позиції українських військ на трасі Р-66 в Луганській обл. – у Новотошківському та Орєховому, а також зі стрілецької зброї та гранатометів на приморській ділянці фронту – у Водяному, у Старогнатівці на південь від Докучаєвська, у Новомихайлівці і Красногорівці в околицях Донецька. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок мінометного обстрілу один український боєць загинув, ще одного – поранено.
  • Канал для мовлення на окуповані території Донбасу отримав назву "Дім".
  • Партія "Голос" представила свою стратегію "холодної деокупації" Донбасу та Криму без застосування військової сили. Партія вважає, що мінські домовленості створюють ілюзію руху до миру та розмивають суверенітет.

Україна та світ

  • Географія епідемії коронавірусу швидко поширюється. Випадки зараження зафіксовано в Нідерландах та Естонії. Швидко зростає кількість загиблих в Італії – померли вже 17 осіб, 650 – інфіковано.
    Економіст Рубіні, що передбачив кризу 2008 р вважає, що наслідки епідемії будуть для світової економіки важкими. Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Гебрейєсус назвав "фатальною помилкою" надії керівництва багатьох країн уникнути епідемії. За інформацією ВООЗ, переносниками вірусу можуть бути й домашні тварини. Китайські вчені повідомили, що інкубаційний період вірусу може складати не 14, а 26 діб. Крім того, зафіксовано випадок зараження оточуючих жінкою, яка пройшла тестування.
    У світі кількість померлих зросла до 2858 осіб, інфіковано понад 83 тис., виписано з лікарень – 36,5 тис. пацієнтів.
    Секретар РНБО Данилов заявив, що тестування не виявило ознак захворювання в 89 осіб, які перебувають на карантині в санаторії "Нові Санжари". Не знайдено вірус і у 2 жителів Чернівецької обл., які повернулися з Італії. Головний санлікар Ляшко повідомив, що у всіх областях підготовлено госпітальні бази та бригади екстреної допомоги на випадок спалаху епідемії. Мер Києва Кличко оголосив, що у всіх київських лікарнях підготовлено бокси для розміщення заражених та хворих пацієнтів. Укрзалізниця оголосила про закупівлю респіраторів, очок і рукавичок, а також про підготовку медпунктів і приміщень на вокзалах для ізоляції хворих.
  • Туреччина відкрила кордони з ЄС для сирійських біженців через загострення ситуації в Сирії, де напередодні втратила 33 військових унаслідок авіанальоту сирійської авіації.
  • Укрзалізниця оголосила, що будівництво колії європейського стандарту від Львова до польського кордону почнеться цього року.
  • Британське видання The Guardian не виключає, що президент США Трамп та прем’єр-міністр Великобританії Джонсон можуть відвідати Київ 8 травня, перед тим, як 9 травня візьмуть участь у заходах у Москві, присвячених 75-річчю закінчення Другої світової війни.
  • Президент Білорусі Лукашенко звинуватив Росію в "примусі до інтеграції".

Тренди

  • Київський міжнародний інститут соціології оприлюднив результати чергового опитування суспільної думки.
    Дії влади щодо врегулювання конфлікту на Донбасі вважають провальними 70 % респондентів, а лише 25 % – успішними.
    За кілька місяців зросла з 25 % до 40 % кількість незадоволених діяльністю президента, також різко знизилося – із 62 % до 47 % – кількість тих, хто вважає його дії успішними.
    З 49 % до 70 % зросла кількість тих, хто не схвалює діяльність Верховної ради, позитивно оцінюють її лише 19 %.
    Вважать необхідною відставку прем’єр-міністра Гончарука – 44 %, проти – 33 %, роботу Кабміну схвалюють лише 21 %, не схвалюють – 66 %.
    62 % опитаних проголосували б на референдумі проти закону про продаж землі сільгосппризначення, підтримали б – усього 15 %.
    83 % вважають, що влада повністю провалила боротьбу з корупцією.
    21 % респондентів заявили, що платять за комуналку понад половину доходів сім’ї, у 2016 році цей показник становив лише 6 %.
    Наведені дані дозволяють стверджувати, що рейтинги влади різко падають, чим не забаряться скористатися її противники та Росія.
  • Лідер Батьківщини Тимошенко виступила проти легалізації проституції та легких наркотиків.

No comments:

Post a Comment