January 26, 2020

25.01.2020: Україна запроваджує контроль авіапасажирів із Китаю

Україна запроваджує контроль авіапасажирів із Китаю
Україна запроваджує контроль авіапасажирів із Китаю

  • Україна запроваджує контроль авіапасажирів із Китаю.
  • Подав у відставку "архітектор Російської весни" – помічник президента РФ Сурков.

В Україні

  • Президент Зеленський відсвяткував свій 42 день народження у своєму Офісі на Банковій.
  • Глава Укравтодору Кубрак заявив про можливий випуск у першому півріччі 2020 р єврооблігацій для фінансування будівництва й ремонту доріг.
  • Через епідемію коронавіруса в Китаї в аеропорту Бориспіль із 26 січня пасажирам, які прибули прямими рейсами з Китаю, вимірюватимуть температуру. У Франції зареєстровано вже 3 випадки захворювання, ще один підтверджений випадок – у Канаді. Китай припинив відправку груп туристів за кордон для запобігання поширенню вірусу. Про серйозність ситуації свідчить те, що влада країни будує в Ухані – центрі спалаху захворювання – великий госпіталь, який планує здати в експлуатацію протягом 10 діб.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська з мінометів у Водяному й Широкиному на приморській ділянці фронту й у Пісках на околиці Донецька. Перестрілки сталися в Широкиному й Павлополі – на схід від Маріуполя, у Березовому – у районі КПВВ на трасі Донецьк-Маріуполь, у районі Авдіївської промзони, у Верхньоторецькому – поруч із трасою Донецьк-Горлівка, а також у Катеринівці – у районі Золотого, поруч із ділянкою розведення військ. За офіційним зведенням, унаслідок обстрілу поранено українського військовослужбовця. У зведенні немає інформації про артилерійські дуелі в Донецьку, що тривають уже 2 доби.
    Командування операції об’єднаних сил повідомило, що окупанти ведуть повітряну розвідку під прикриттям безпілотників ОБСЄ.
    Окупаційні війська протягом уже декількох діб перешкоджають роботі патрулів ОБСЄ в районі ділянки розведення військ у Петровському – на південь від Докучаєвська.

Україна та світ

  • Пішов у відставку помічник російського президента Сурков, якого експерти і ЗМІ називають "архітектором Російської весни" в Україні й одним з основних дійових осіб, які організували війну на Донбасі. Причиною відставки Сурков назвав "зміну курсу на українському напрямі". Замість нього, за інформацією російських ЗМІ, "республіки" куруватиме Козак заступник керівника Адміністрації президента РФ. Козак відомий планом "врегулювання" в Придністров’ї, який фактично позбавив уряд Молдови будь-яких важелів для повернення невизнаної "республіки". Прессекретар російського президента Пєсков заявив, що політика Росії на українському напрямі не змінилася, а указ про звільнення Суркова поки не підписано.
  • Віцепрем’єр-міністр із євроінтеграції Кулеба стверджує, що Угорщина ніколи не заперечувала європейську перспективу України й не вважає, що вона блокує вступ України до НАТО.
  • Глава МЗС Ірану Заріф стверджує, що військовослужбовця Корпусу вартових ісламської революції, який збив український авіалайнер, уже поміщено до в’язниці.

No comments:

Post a Comment