January 08, 2020

07.01.2020: В Ірані розбився авіалайнер компанії МАУ

В Ірані розбився авіалайнер компанії МАУ
В Ірані розбився авіалайнер компанії МАУ

  • В Ірані розбився авіалайнер компанії МАУ.
  • Міністр Пристайко підтвердив плани влади проведення місцевих виборів в ОРДЛО в жовтні.

В Україні

  • Після зльоту з Тегерана загорівся і впав літак авіакомпанії МАУ. Загинули 177 пасажирів і членів екіпажу. Президент Зеленський перервав поїздку до Оману й повернувся до Києва. Посольство виключило версію теракту або знищення авіалайнера ракетою, попри ракетну атаку баз США в Іраку цієї ночі. На відео моменту катастрофи видна пожежа у двигуні під час падіння літака.

Війна

  • На Донбасі на Різдво сталися перестрілки у Василівці – у районі траси Донецьк-Горлівка. Втрат серед українських військовослужбовців немає.
  • За словами міністра закордонних справ Пристайка, українська влада налаштована проти заморожування конфлікту на Донбасі, проте, якщо такий варіант розвитку подій і трапиться, "до нього ще треба прийти".
    Він стверджує, що незаконні створення – "республіки" не братимуть участь у місцевих виборах, які українська влада планує провести в жовтні, разом із виборами по всій території країни. Водночас він підтвердив, що розуміє, хто саме буде висуватися на виборах у цьому регіоні. Пристайко заявив, що вибори створять "ідеальну можливість" для виведення російських збройних підрозділів з України.
    Міністр увважає, що обмін полоненими й зустріч у "нормандському форматі" не відновили довіри українців до Росії. Він заявив, що Україна буде шукати альтернативу "мінському процесу" в разі зриву домовленостей, зокрема, про проведення виборів в ОРДЛО.
    За твердженням Пристайка, питання Криму на переговорах "нормандської четвірки" в Парижі не обговорювалося. оскільки формат розраховано на розв’язання проблеми сходу України.

Україна та світ

  • Італійська компанія-лоукостер Ernest Airlines, якій італійська авіаційна служба заборонила польоти з 13 січня, оголосила про скасування кількох рейсів з України до Італії.

Тренди

  • На думку митрополита Епіфанія, попередній президент і уряд ставилися до ПЦУ "більш відповідально", хоча й визнав, що церква має з владою добрі стосунки.

No comments:

Post a Comment