December 25, 2019

24.12.2019: Апеляційний суд залишив під вартою лікаря Кузьменко

Апеляційний суд залишив під вартою лікаря Кузьменко
Апеляційний суд залишив під вартою лікаря Кузьменко

  • Апеляційний суд залишив під вартою лікаря Кузьменко, яку обвинувачують у вбивстві Шеремета.
  • Зеленський підписав закон про перезавантаження Держбюро розслідувань.
  • Гончарук пообіцяв зниження на 300–400 грн рахунків за опалення в грудні.

В Україні

  • Президент Зеленський підписав зміни до закону про Держбюро розслідувань, після чого будуть звільнені директор Бюро Труба й усі його заступники.
    Підписано закон про надання добровольцям статусу учасників бойових дій.
    Зеленський звільнив глав Закарпатської та Львівської обладміністрацій через те, що "не побачив у цих областях жодного результату".
    Зеленський підписав і закон, який ліквідує вимогу про реєстрацію оцінки об’єктів нерухомості фірмами–"прокладками", які належать депутату Яценку.
    Після пожежі в одеському коледжі затверджено комплекс невідкладних заходів щодо запобігання пожежній небезпеці.
    Зеленський затвердив членів Національної інвестиційної ради і призначив її секретарем главу парламентської фракції "Слуги народу" Арахамію.
  • Прем’єр-міністр Гончарук пообіцяв зменшити суми рахунків на газ і опалення для населення в грудні на 300–400 грн, "відповідно до ринкової ціни на газ".
    Кабмін запустив сервіс для перевірки квитанцій з оплати держпослуг замість надання їх у паперовій формі з мокрими печатками. Тепер для підтвердження оплати достатньо буде пред’явити код квитанції, а сам платіж здійснити через смартфон.
    Уряд зменшив до 1 доби термін прийняття рішень за заявами про рейдерство.
  • Апеляційний суд залишив під вартою й лікаря Кузьменко, якій поліція оголосила підозру у вбивстві журналіста Шеремета, попри відсутність прямих доказів і готовність понад 50 осіб, зокрема депутатів і учасників бойових дій, узяти її на поруки.
  • Вищий антикорупційний суд залишив під вартою колишнього заст. міністра в справах тимчасово окупованих територій Гримчака ще на 2 місяці. Йому пред’явлено звинувачення в шахрайстві та отриманні хабаря.
  • Податкова служба визнала факт відсутності реєстрації податкових та акцизних накладних протягом останніх днів. За твердженням чиновників, це пов’язано зі слідчими діями.
  • Після зустрічі власників мереж АЗС із президентом ціни на паливо на заправках знизилися на 0,5–1,0 грн/л.
  • Мін’юст опублікував реєстр боржників, у якому присутні понад 1,7 млн ​​фізичних (92 %) та юридичних (8 %) осіб.
  • Мінфін розмістив гривневі ОВДП усього на 513 млн грн, знизивши їхню прибутковість до 11,0–1175 % річних, а також 1-й 2-річні ОВДП у доларах за ставкою 3,4–3,86 %. Через мале розміщення, нерезиденти валюту на міжбанку практично не продавали. Більшість угод було укладено всередині банків без виставлення лотів. На курс продовжують тиснути продажі валюти населенням напередодні новорічних свят – в обмінних пунктах курс покупки долара опустився до 22,80 грн. Офіційний курс зафіксовано на позначці 23,26 ₴/$ (-0,02 грн), 25,77 ₴/€ (-0,01 грн), 3,74 ₴/10 руб.

Київ

  • Компанія Київміськбуд повідомила, що будівництво об’єктів корпорації "Укрбуд" відновиться протягом пів року. У списку на добудову – 23 житлових комплекси й 1 бізнес-центр.

Війна

  • Окупанти обстріляли з мінометів захисників Новолуганське на Світлодарському виступі. Перестрілки зі застосуванням стрілецької зброї і гранатометів сталися в Березовому – на трасі Донецьк-Маріуполь, у Шумах в околицях Горлівки, на Світлодарському виступі – у Троїцькому, Світлодарську та Новолуганському, а також у Кримському – в околицях траси Р-66 в Луганській обл. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок обстрілів отримали поранення 2 українських військових.
  • За словами адвоката Рибіна, що захищає колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", які брали участь у розстрілі Майдану, їхні прізвища було викреслено українською стороною зі списків на обмін військовополоненими.

Україна та світ

  • За словами прем’єр-міністра РФ Медведєва, санкції відтягнуть дату добудови та введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" усього на кілька місяців.
  • Виконавчий директор Нафтогазу Вітренко повідомив, що фінальний етап переговорів із Газпромом заплановано на 26 грудня, На них буде узгоджено остаточний варіант тексту угоди про транзит. Міністр енергетики Оржель не виключає, що Газпром може в останній момент відмовитися від домовленостей, які було погоджено раніше.
  • Глава парламентського комітету з енергетики Герус заявив, що кошти, які виплатить Газпром, підуть на погашення боргів Нафтогазу, виплату дивідендів державі та інвестування внутрішнього видобутку газу.
  • Міністр Оржель пояснив відмову від позовів до Стокгольмського арбітражу щодо припинення транзиту російського газу тим, що цю суму можна буде отримати лише через кілька років і лише в разі виграшу, а на час процесу прокачування газу буде припинено. Після досягнення домовленості Газпром готовий виплатити живими грошима $3 млрд відразу, плюс щорічно доходи Нафтогазу за транзит складуть $3 млрд. Оржель не згадав про погодження скасування рішення Верховного суду, за яким Газпром повинен сплатити понад $6 млрд за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу.
  • За 9 місяців прибуток Нафтогазу збільшився на 27 % і сягнув 21,3 млрд грн.
  • До Одеси прибув американський есмінець USS Ross. Це вже 15 відвідування кораблями НАТО України у 2019 р Під час проходу Чорним морем російські літаки в нейтральних водах імітували атаку судна крилатими ракетами.
  • Президент РФ Путін повідомив про початок оснащення ракетних військ надзвуковими крилатими ракетами. За його словами, оснащеність військ новітньою технікою перевищила 68 %.
  • Кабмін затвердив угоди про безвізовий режим ще з 2 країнами Південної Америки – Колумбією та Еквадором.
  • Президент призначив представником України в Раді Європи колишнього міністра закордонних справ Тарасюка.

Тренди

  • Кабмін планує прирівняти електронні сигарети до звичайних і ввести обмеження на їхнє використання в громадських місцях.
  • За даними опитування соціологічної служби "Рейтинг", 64 % респондентів проти перенесення святкування Різдва із 7 січня на 25 грудня. За перенесення висловилися лише 24 %.
  • Глава парламентського комітету з фінансів Гетманцев заявив, що наступного року фракція "Слуга народу" планує внести пакет законопроєктів щодо податкової реформи. Одним із запланованих змін стане об’єднання податку на доходи фізосіб, єдиного соціального внеску та військового збору в спільний податок, розміри якого залежатимуть від рівня доходу. Також він пообіцяв введення повного декларування доходів усіма громадянами. За його словами, платники будуть самі в ньому зацікавлені, оскільки з доходів відніматимуться витрати на оренду житла, лікування, утримання літніх батьків і відпочинок в Україні.


No comments:

Post a Comment