November 25, 2019

24.11.2019: Уповноважений із прав дитини Кулеба потрапив у ДТП

Уповноважений із прав дитини Кулеба потрапив у ДТП
Уповноважений із прав дитини Кулеба потрапив у ДТП
  • Уповноважений із прав дитини Кулеба потрапив у ДТП.
  • "Народний мер" Горлівки стверджує, що був українським розвідником.
  • Унаслідок мінометного обстрілу на Донбасі виникла пожежа в житловому секторі.

В Україні

  • В околицях Києва потрапив у ДТП уповноважений президента з прав дитини Кулеба. Він виїхав на перехрестя на червоне світло світлофора в машині, у якій перебувало 2 його дітей.

Війна

  • Окупанти обстріляли з мінометів позиції українських військ у Березовому й Тарамчуку – у районі КПВВ на трасі Донецьк-Маріуполь. Унаслідок обстрілу виникла пожежа, полум’я перекинулося на житловий сектор. Місцеві жителів евакуйовано, потерпілих немає. Перестрілки сталися в околицях Донецька – у Мар’їнці та Красногорівці, а також у Луганському, на березі Світлодарського водосховища. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, армія завершила добу без втрат.
  • Головне управління розвідки повідомило про повернення на контрольовану територію колишнього "народного мера Горлівки" Матюхи. Він стверджує, що був українським розвідником, а сайт "Миротворець" створений за його ініціативою.

Україна та світ

  • Вселенський патріарх Варфоломій провів молебень за жертвами Голодомору.
  • До законопроєкту про військовий бюджет США на 2020 р включено санкції проти компаній, що беруть участь у будівництві "Північного потоку-2".
    Заступник глави Держдепартаменту США Салліван заявив главі МЗС РФ Лаврову, що поліпшення двосторонніх відносин залежить від виконання Росією мінських домовленостей.
  • Директор з інтегрування газового бізнесу Нафтогазу Фаворов заявив, що американські підприємці Фурман і Парнас – ділові партнери адвоката президента Трампа Джуліані – намагалися в березні поточного року встановити контроль над компанією. За його словами, вони планували поставити його на чолі Нафтогазу, відсторонивши нинішнього керівника Коболєва. Проти Фурмана та Парнаса в США триває розслідування щодо їхньої участі в тиску адміністрації Трампа на Україну.
    Комісія з розвідки нижньої палати Конгресу США оголосила про підготовку звіту про результати розслідування діяльності Трампа та його оточення в рамках процесу про імпічмент президента. Парнас надав комісії аудіо- та відеозаписи, щодо тиску на Україну для примусу влади країни до розслідування діяльності колишнього віцепрезидента Байдена. Джуліані заявив про наявність у нього компромату на сім’ю Байдена.
  • Сербська опозиція опублікувала документи, що свідчать про постачання зброї до України. Прем’єр-міністр країни Вучич заявив, що зброя потрапила до України через реекспорт. У схемі постачання брала участь компанія – фігурант розслідування щодо чиновників Укроборонпрому та нецільового використання коштів Міністерства оборони.

Тренди

  • Віце-прем’єр-міністр із цифрової трансформації Федоров стверджує, що рівень покриття країни інтернетом становить 70 %. За даними Нацкомісії з регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, швидкісний інтернет охоплює 62 % країни. За словами міністра, уряд планує довести цю цифру до 90–100 % у 2022 р. Попри заяви влади, на більшості трас і залізничних магістралей покриття або повністю відсутнє, або є лише в стандарті 2G, якого недостатньо для сучасних комунікацій.
    Міністр економіки Німеччини вважає, що вільний доступ до інтернету є одним з основних прав сучасної людини.
  • Заступник глави Офісу президента Єрмак очікує зростання кількості інформаційних атак через його діяльність щодо припинення війни.

No comments:

Post a Comment