November 04, 2019

03.11.2019: Кабмін погодив проєкт бюджету-2020 до другого читання

Кабмін погодив проєкт бюджету-2020 до другого читання
Кабмін погодив проєкт бюджету-2020 до другого читання

  • Кабмін погодив проєкт бюджету-2020 до другого читання.
  • Росія може не зупиняти прокачування газу, якщо Україна відмовиться від вимоги виплати штрафу за рішенням Стокгольмського арбітражу.
  • Горбатюк стверджує, що Богдан завжди був проти розслідування справ Майдану й режиму Януковича.

В Україні

  • Кабмін на позачерговому засіданні в неділю затвердив проєкт бюджету на 2020 року для другого читання у Верховній Раді, з урахуванням рішень РНБО й комісії з інвестиційних проєктів.
    Уряд скоротив максимальну чисельність працівників районних адміністрацій на 18,5 тис. осіб з огляду на реформу децентралізації, яка передбачає передавання функції адміністрацій об’єднаним територіальним громадам.

Київ

  • Після завершення ремонту повністю відкрито рух Південним мостом.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі внаслідок обстрілів поранено українського військовослужбовця. Окупанти обстріляли позиції українських військ із мінометів у Новолуганському, на березі Світлодарського водосховища. Не припиняються перестрілки на південній ділянці фронту на схід від Маріуполя – у Водяному, Пищовику, Павлополі, на околиці Донецька – у Пісках, у Південному й Зайцевому в околицях Горлівки, у Новолуганському й Луганському на Світлодарському виступі, у Луганській області – у Новозванівці на околиці Попасній і у Золотому – за межами ділянки розведення.
    Командування операції об’єднаних сил оголосило про початок наступного етапу розведення військ. Розмінування території триватиме до 9 листопада, а протягом 25 днів буде проведено демонтаж фортифікаційних споруд на передовій.
  • За інформацією ООН, унаслідок війни на Донбасі з квітня 2014 р загинули 3,3 тис. мирних жителів, 9 тис. – поранені, 1,3 млн стали внутрішніми переселенцями, потребують допомоги – 3.5 млн чол.

Україна та світ

  • Прес-секретар російського президента Пєсков заявив, що РФ не збирається відмовлятися від транзиту газу, якщо проти цього не виступатиме українська влада. Він стверджує, що без російського газу українська ГТС "просто розвалиться". Головною умовою продовження транзиту він назвав відмову Нафтогазу від вимог щодо погашення боргу за рішенням Стокгольмського арбітражу.
    Пєсков також повідомив, що Путін зацікавлений у продовженні діалогу в "нормандському форматі" й готовий до зустрічі лідерів "нормандської четвірки" "в разі термінової необхідності".
  • Президент США Трамп заявив, що його відносини з Росією й Китаєм "дуже хороші" і він вміє знаходити спільну мову з іншими державами, зокрема, з Україною.
    Адміністрація Білого Дому стверджує, що прохання Трампа до української влади про розслідування діяльності колишнього віцепрезидента Байдена, його конкурента на виборах, – не є підставою для імпічменту. За даними останнього опитування суспільної думки в США, 49 % респондентів підтримують імпічмент Трампа, 46 % – виступають проти, причому серед виборців – республіканців підтримка імпічменту не перевищує 6 %.
    Американські ЗМІ повідомили, що політтехнолог Манафорт, який вів виборчу кампанію Трампа, із самого початку просував тезу про втручання у вибори в США саме українських громадян, а не російської влади, як випливає з матеріалів розслідування прокурора Мюллера.

Тренди

  • Колишній начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Горбатюк стверджує, що глава Офісу президента Богдан виступав проти розслідування справ про злочини на Майдані й економічні злочини колишнього президента Януковича та його оточення.

No comments:

Post a Comment