November 03, 2019

02.11.2019: Депутата Дубневича заарештовано з правом внесення застави 100 млн грн

Депутата Дубневича заарештовано з правом внесення застави 100 млн грн
Депутата Дубневича заарештовано з правом внесення застави 100 млн грн

  • Депутата Дубневича заарештовано з правом внесення застави 100 млн грн.
  • Нафтогаз подав до Стокгольмського арбітражу зустрічний позов до Газпрому щодо транзиту газу.
  • Трамп планує запросити Зеленського до Вашингтону.

В Україні

  • Антикорупційний суд заарештував депутата Дубневича на 2 місяці з правом внесення застави в 100 млн грн, відмовившись відпустити його на поруки депутатів групи "За майбутнє". Прокуратура звинувачує Дубневича в привласненні коштів під час закупівлі Укрзалізницею компонентів для ремонту та прокладання залізничної колії. Депутат стверджує, не має грошей для внесення застави і планує оскаржити рішення суду.
  • РНБО ухвалила пропозиції до проєкту бюджету на 2020 р щодо статей, пов’язаних з обороною й національною безпекою.

Київ

  • Оточення мера Кличко наполягає, що аудит Київської міської держадміністрації було проведено з порушеннями.

Війна

  • Окупанти обстріляли українські війська з мінометів у Новогригорівці на схід від Волновахи, перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів сталися в Талаківці, Водяному й Павлополі на приморській ділянці фронту, в Авдіївці, у Шумах і Зайцевому в околицях Горлівки, у Новолуганському й Луганському на Світлодарському виступі, у Новотошківському на трасі Р-66 в Луганській області та в Золотому поза дільницею розведення військ. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок обстрілів поранено 2 українських військовослужбовців.
    Представники командування ООС повідомили про скасування режиму обмеження на переміщення осіб на ділянці розведення військ у Золотому, починаючи з неділі.
  • Міністр закордонних справ Фінляндії Хаавісто відвідав ділянку розведення військ у Станиці Луганській. Він повідомив, що уряд країни виділить €600 тис. на гуманітарне розмінування Донбасу, а також підтримуватиме реформи енергоефективності та середньої освіти.
  • Колишній "командувач ППО ДНР" Цемах, якого було передано Росії в рамках обміну утримуваними й ув’язненими особами, в інтерв’ю виконавчому директору агентства Russia Today Вишинському заявив, що влада Нідерландів пропонували йому громадянство в обмін на свідчення в справі про катастрофу авіалайнера MH17.

Україна та світ

  • У міжнародний день захисту журналістів посольство США закликало українську владу завершити розслідування резонансних вбивств Шеремета, Гонгадзе та інших журналістів.
  • Нафтогаз подав до Стокгольмського арбітражу зустрічний позов до Газпрому про перегляд транзитного тарифу. Виконавчий директор Нафтогазу Вітренко заявив, що Україна вже отримала газ на суму $2 млрд компенсації збитків за попереднім позовом, кошти від реалізації якого фактично сплачені до держбюджету, як податки й дивіденди. Він сподівається на виплату Газпромом залишку штрафу в $3 млрд у наступному році й на винесення рішення арбітражем за позовами про транзит у 2021 році.
    Голова правління Нафтогазу Коболєв повідомив про завершення зустрічей із потенційними інвесторами перед запланованим наступного тижня розміщенням семирічних єврооблігацій на суму $500 млн.
  • За словами президента США Трампа, він хотів би, щоби президент Зеленський відвідав Вашингтон. За інформацією видання The Washington Post, Трамп із самого початку свого правління відчував "непереборну ненависть" до керівництва України за втручання в президентську кампанію 2016 р і постійно називав українських чиновників "жахливими, корумпованими людьми".

No comments:

Post a Comment