October 13, 2019

12.10.2019:Елладська православна церква визнала автокефалію ПЦУ.

Елладська православна церква визнала автокефалію ПЦУ.
Елладська православна церква визнала автокефалію ПЦУ.

  • Елладська православна церква визнала автокефалію ПЦУ.
  • Україна видала перші дозволи на ексгумацію жертв Волинської трагедії.

В Україні

  • Генштаб посилив охорону військових об’єктів і боєготовність військ у місцях дислокації, а також у районах бойових дій на період вихідних днів і свята Дня захисника України. У святковий день у центрі Києва відбудеться мітинг проти капітуляції під прикриттям "формули Штайнмайєра", у якій збираються взяти участь кілька тисяч ветеранів бойових дій на Донбасі. Глава фракції "Слуга народу" Арахамія заявив про відомі йому факти пропозицій оплати колишнім військовим за участь в акції.
  • Кабмін виділив 1 млрд грн на виплату зарплати шахтарям державних шахт. Ще одним рішенням Нафтогазу, Укрпошті й Укрзалізниці дозволено провести аудит надлишкового та непрофільного майна для його подальшого продажу або здавання в оренду.

Війна

  • Окупанти не припиняють активні бойові дії у Водяному на приморській ділянці фронту та в Новолуганському на Світлодарському виступі, де українські війська знову обстріляно з мінометів. Перестрілки сталися на схід від Маріуполя — у Широкиному, Водяному, Пищовику, Тарамчуку, у районі Докучаєвська — у Богданівці, Новогнатівці, Славному, у Мар’їнці на околиці Донецька, у Верхньоторецькому поруч із трасою Донецьк-Горлівка, у Південному й Майорську — на околицях Горлівки, у Луганському та Новолуганському в районі Світлодарська, а також у Золотому, неподалік від ділянки, обраної тристоронньою контактною групою в Мінську для розведення військ. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок обстрілу отримали поранення й бойові травми 2 українських військовослужбовців.

Україна та світ

  • Міністр закордонних справ Пристайко заявив, що підсумкову заяву саміту глав держав "нормандської четвірки" погоджено лише в частині реалізації "формули Штайнмайєра". За його словами, повідомлення російських ЗМІ про невключення до документ пункту про передачу кордону під контроль України не відповідають дійсності, оскільки це питання ще обговорюється.
  • Пристайко також повідомив про надання перших дозволів польській владі на ексгумацію останків жертв Волинської трагедії і сподівається на відповідні кроки з боку Польщі.
  • Собор Елладської православної церкви визнав автокефалію Православної церкви в Україні (ПЦУ). Ця церква стала другою після Вселенського патріархату, яка підтримала рішення патріарха Варфоломія. Російська православна церква незабаром оголосить про свою оцінку результатів собору і вирішить, як вони вплинуть на світове православ’я й відносини двох церков.
  • Після виведення американських військ із півночі Сирії, Туреччина вдерлася на територію, що заселена етнічними курдами. Це призвело до масових жертв серед мирного населення і викликало нову хвилю біженців. США пригрозили економічними санкціями щодо турецьких компаній і фізичних осіб за порушення прав людини та дестабілізацію ситуації в регіоні. Франція та Німеччина припинили експорт озброєнь до Туреччини. На думку французького президента Макрона, турецьке вторгнення до Сирії може призвести до відродження терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ), війська якої були розгромлені протягом останніх трьох років.
  • У США заарештовано трьох бізнесменів українського походження під час розслідування діяльності президента Трампа. Прокуратура штату Нью-Йорк з’ясовує, чи порушив особистий адвокат американського президента Джуліані закони про лобіювання, коли контактував з українськими офіційними особами. На думку прокуратури, колишній український генпрокурор Луценко лобіював відсторонення посла США Йованович через заарештованих бізнесменів, близьких до Джуліані.

Тренди

  • Колишня міністр охорони здоров’я Супрун звинуватила уряд у рейдерському захопленні міністерства і зриві медичної реформи після призначень на посади осіб, близьких до міністра Богатирьової із Кабміну Азарова.

No comments:

Post a Comment