October 07, 2019

06.10.2019: Усією Україною відбулися акції проти капітуляції за "формулою Штайнмайєра"

Усією Україною відбулися акції проти капітуляції за "формулою Штайнмайєра"
Усією Україною відбулися акції проти капітуляції

  • Усією Україною відбулися акції проти капітуляції за "формулою Штайнмайєра".
  • На Донбасі в результаті обстрілу загинув ще один військовослужбовець.

В Україні

  • У Києві на Майдані відбулася акція під гаслом "Зупинимо капітуляцію" проти намірів влади імплементувати до законодавства "формулу Штайнмайєра". За оцінкою Національної поліції, у ній узяли участь понад 10 тис. осіб. Після акції на Майдані учасники провели мітинг біля Офісу президента. У заході взяв участь і колишній президент Порошенко. Мітинги відбулися також у десятках українських міст і за кордоном.
    Глава Офісу президента Богдан назвав акцію проплаченою й навів скріншоти оголошень у соцмережах про виплату винагороди за участь і спілкування з пресою.
    Глава Верховної Ради Разумков стверджує, що закон про статус "окремих районів" Донецької та Луганської областей готуватиметься із залученням громадськості, а особливий статус буде введено після проведення виборів за українським законодавством і визнання їх ОБСЄ. Глава парламентського комітету з міжнародних справ Яременко наполягає, що регіон отримає особливий статус не внаслідок внесення змін до Конституції, а шляхом реалізації закону про децентралізацію.

Київ

  • Чиновники столичного метрополітену повідомили про початок будівництва гілки метро на житловий масив Виноградар, де буде побудовано 2 нові станції. Також тривають переговори з китайськими інвесторами щодо будівництва четвертої лінії метро на житловий масив Троєщина.

Війна

  • Армія на Донбасі знову зазнала втрат. Унаслідок обстрілу один боєць загинув, ще один – отримав поранення. Окупанти обстріляли з мінометів Зайцеве і Травневе в околицях Горлівки, а також Новолуганське й Луганське на Світлодарському водосховищі. Перестрілки сталися на південній ділянці фронту – у Водяному, Павлополі, Пищовику, під Докучаєвськом – у Богданівці, Новогнатівці, Новотроїцькому, Березовому, в околицях Донецька – у Красногорівці й Авдіївці, у районі Горлівки, на Світлодарському виступі, в околицях Попасної, а також у Золотому. Щоденні бойові зіткнення тривають на обох ділянках фронту, що обраних для розведення військ – у Петровському, на південь від Докучаєвська, й у Золотому в районі траси Р-66 "Бахмутка" в Луганській області.
    Лідер партії "Національний корпус" Білецький та ветерани бойових дій приїхали до Золотого й пообіцяли мешканцям захистити населений пункт після відведення військ. Білецький заявив, що колишні військові забезпечать безпеку громадян, якщо президент не виконує свої конституційні обов’язки. Заступник голови Національної поліції Троян повідомив, що поліціянти патрулюватимуть населені пункти Катеринівка та Золоте й після відведення військ.

Україна та світ

  • На думку помічника президента РФ Ушакова, після погодження Україною "формули Штайнмайєра" шанси на проведення зустрічі глав держав "нормандської четвірки" збільшилися.

No comments:

Post a Comment