October 06, 2019

05.10.2019: 6 міських і обласних рад виступили проти реалізації "формули Штайнмайєра"

6 міських і обласних рад виступили проти реалізації "формули Штайнмайєра"
6 міських і обласних рад виступили проти реалізації "формули Штайнмайєра"

  • 6 міських і обласних рад виступили проти реалізації "формули Штайнмайєра".
  • ЦВК компенсує парламентським партіям 467 млн ​​грн на передвиборчу агітацію.
  • У Станиці Луганській відкрито тимчасовий перехід на час ремонту моста через Сіверський Донець.

В Україні

  • Центральна виборча комісія ухвалила рішення про відшкодування з бюджету витрат на політичну агітацію в період передвиборної кампанії партіям, що пройшли до парламенту. Загальна сума компенсації – 467 млн ​​грн.
  • Антимонопольний комітет почав розслідування порушення законодавства про економічну конкуренцію однією з компаній холдингу олігарха Ахметова ДТЕК – "ДТЕК Західенерго.

Війна

  • Бойові дії на Донбасі не припиняються ні на день. Минулої доби окупанти обстріляли зі ствольної артилерії та мінометів позиції українських військ у Південному в околицях Горлівки, у Новолуганському й Луганському на Світлодарському виступі, а також у Золотому – на ділянці фронту в Луганській області, що обрано тристоронньою контактною групою в Мінську для розведення військ. Перестрілки зі застосуванням стрілецької зброї та гранатометів сталися на приморській ділянці фронту – у Водяному, Павлополі і Гнутовому, у районі Докучаєвська – у Старогнатівці й Новогнатівці, в околицях Горлівки, на Світлодарському виступі, а також у районі Попасної та траси Р-66 "Бахмутка" в Луганській області. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок обстрілу отримали поранення й бойові травми 2 українських військовослужбовців.
    Президент Зеленський провів нараду за участі керівників силових міністерств і відомств, а також начальника Генерального штабу й міністра закордонних справ. Темою зустрічі було обговорення ситуації на "лінії розмежування", у тому числі – на ділянках розведення військ. Наступного тижня заплановано візит представників влади до Золотого й Петровського для ознайомлення з обставинами на місці. За повідомленням української сторони так званого "Спільного центру з контролю й координації", 4 і 5 жовтня окупанти обстріляли позиції українських військ на цих ділянках зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів.
    На мосту через Сіверський Донець у Станиці Луганській відкрито тимчасовий обхідний перехід на час ремонту основних конструкцій моста.
    6 міських і обласних рад запропонували президенту Зеленському відмовитися від імплементації "формули Штайнмайєра", яка, на думку місцевих депутатів, може призвести до втрати суверенітету й територіальної цілісності країни. У суботу звернення підтримали міськрада Кропивницького та Хмельницька облрада.

Україна та світ

  • Постійний представник РФ при ОБСЄ Лукашевич вважає необхідною умовою проведення саміту глав держав "нормандської четвірки" підтвердження моніторинговою місією факту розведення військ у Петровському й Золотому.
  • Тривають слухання в Конгресі США ня міністра енергетики Перрі. За інформацією ЗМІ США, Перрі пропонував Зеленському призв рамках процедури імпічменту президента Трампа. Держдепартамент надав комісії Конгресу документи, що стосуються переговорів президентів Трампа й Зеленського. Держсекретар Помпео назвав розслідування Конгресу "дурною грою", яка "не допомагає розквіту демократії". Президент Трамп заявив, що погодився на бесіду з українським президентом на проханначити в правління Нафтогазу американських бізнесменів "для подолання корупції у відомстві".

Тренди

  • Перший заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Корнієнко повідомив про намір повторити навесні успіх партії на місцевих виборах і завести до місцевих органів влади "нових людей". На виборах до міських рад партія планує відмовитися від включення до списків нинішніх депутатів, а головною темою буде створення й забезпечення роботи центрів надання адміністративних послуг у кожній територіальній громаді. Корнієнко також заявив, що партія наполягає на проведенні мажоритарних місцевих виборів у всіх місцеві ради, крім столичної. На його думку, обласні ради мають комплектуватися депутатами від кожної територіальної громади.

No comments:

Post a Comment