September 29, 2019

28.09.2019: Кабмін відновив повноваження податкової міліції

Кабмін відновив повноваження податкової міліції
Кабмін відновив повноваження податкової міліції

  • Кабмін відновив повноваження податкової міліції ДФС.
  • НСЖУ зажадав від Офісу президента і прес-секретаря Зеленського вибачення за некоректну поведінку.
  • Уряд планує надавати "електронне громадянство" іноземцям.

В Україні

  • Кабмін відновив повноваження Податкової міліції в Держфіскальній службі до моменту створення Бюро фінансових розслідувань. За словами міністра фінансів Маркаровой, нове відомство буде незабаром створено Верховною Радою, Набір співробітників до нього буде відбуватися за конкурсом, тому немає сенсу в реорганізації наявної структури. Податкова міліція знову отримає повний доступ до реєстру платників податків та інших баз даних і продовжить розслідування поточних справ, про конвертаційні центри тощо.
  • Заступник голови Верховної Ради Стефанчук повідомив, що "турбо-режим" роботи парламенту буде завершено після ухвалення ще двох законів – про криміналізацію незаконного збагачення та про скасування електронного декларування антикорупційних активістів. За його словами, прийнятий пакет законів був необхідною умовою початку перезавантаження влади.
  • Надходження до бюджету від розмитнення автомобілів із європейською реєстрацією з початку року склали 7,1 млрд грн, за плану в 1 млрд грн. Верховна Рада продовжила ще на 3 місяці термін оформлення таких транспортних засобів без штрафів.

Війна

  • На Донбасі не припиняються бойові зіткнення всією лінією фронту. З мінометів обстріляно Новгородське й Майське в околицях Горлівки, Троїцьке, Луганське та Новолуганське на Світлодарському виступі, Новотошківське на трасі Р-66 в Луганській області, а також район станції Кіндрашівська поблизу Станиці Луганській, яку визначено ділянкою розведення військ. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів сталися на приморській ділянці фронту – у Водяному, Лебединському й Павлополі, у районі Докучаєвська – у Новотроїцькому та Новогнатівці, у Мар’їнці на околиці Донецька, поблизу Горлівки, на Світлодарському виступі та в районі траси Р-66. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців минулої доби не було.

Україна та світ

  • Нижня палата Конгресу розслідує дії президента Трампа, які призвели до ініціювання імпічменту. Конгрес зобов’язав Держдепартамент надати документи про співпрацю з Україною, відмову в наданні буде розцінено як перешкоджання правосуддю. За даними американських ЗМІ, адміністрація Трампа обмежила доступ до стенограм і записів його переговорів із президентом РФ Путіним і наслідним саудівським принцом бен Салманом.Понад 300 колишніх співробітників американських спецслужб звернулися з відкритим листом до Конгресу. Вони вимагають притягнути Трампа до відповідальності за тиск на дружнього іноземного лідера і зловживання владою.
    Особистий адвокат Трампа Джуліані оприлюднив СМС від колишнього спецпредставника Держдепартаменту США Волкера, який повідомив йому про готовність заступника глави президентського Офісу Єрмака до зустрічі з представником американського президента.
    На думку Трампа, слова Зеленського про відсутність на нього тиску мають покласти край "полюванню на відьом" і підозрам на його адресу.
    Згідно з результатами опитувань суспільної думки, підтримка Трампа достатньо висока й коливається від 37 % до 45 %, у той час як проти подовження його президентства виступають від 49 % до 55 % респондентів. А імпічмент підтримують 78 % прихильників Демократичної партії і 18 % – Республіканської.
  • Данська влада поки не готова оприлюднити терміни ухвалення рішення про можливість прокладки газогону "Північний потік-2" територіальними водами країни.

Тренди

  • Національна спілка журналістів закликала Офіс президента і прес-секретаря Зеленського Мендель переглянути ставлення до журналістів і вибачитися за некоректну поведінку щодо представників ЗМІ. Заява з’явилася після того, як Мендель відштовхнула журналіста "Радіо Свобода", який хотів поставити питання голові президентського офісу Богдану про його нагородження званням почесного юриста.
  • Міністр цифрової трансформації Федоров повідомив про підготовку законопроєкту про "електронне громадянство", який дозволить отримувати ID-картки нерезидентам, що готові вести бізнес в Україні, навіть без відвідування країни.
  • Міністр інфраструктури Криклій планує розділити Укрзалізницю на 3 підприємства, що займатимуться інфраструктурою, пасажирськими та вантажними перевезеннями. За його словами, до кінця року буде анонсовано проєкт із передачі в концесію столичного залізничного вокзалу, а також кількох портів.
  • Уряд планує брати запозичення лише в гривні, повністю відмовившись від розміщення валютних ОВДП. За словами уповноваженого Кабміну з управління держборгом Буци, валютні облігації є одним із чинників ризику для економіки. Він повідомив, що після розміщення ОВДП у вівторок частка гривневих запозичень перевищила 40 %.



No comments:

Post a Comment