September 23, 2019

22.09.2019: Депутати "Слуги народу" презентували концепцію нового закону про столицю


Депутати "Слуги народу" презентували концепцію нового закону про столицю
Депутати "Слуги народу" презентували концепцію нового закону про столицю

  • Депутати "Слуги народу" презентували концепцію нового закону про столицю.
  • Міністр Бородянський не планує змінювати закон про мову.

В Україні

  • Міністр культури, молоді та спорту Бородянський не вбачає необхідності змінювати закон про мову, який ухвалено попереднім складом парламенту.
  • За твердженням міністра оборони Загороднюка, реорганізація структури Збройних сил почнеться після ухвалення плану оборони України. Ресурси буде перенаправлено на підвищення боєздатності частин. Він заявив, що міністерство не планує скорочення чисельності ЗСУ.
  • Прес-служба Приватбанку повідомила, що з початку року через її сервіси до України надійшли перекази на загальну суму $2,3 млрд, що майже на 20 % більше, ніж минулого року.

Київ

  • Партія "Слуга народу" презентувала концепцію нового закону про столицю й запропонувала створити загальноміську платформу для дискусій – Інститут Києва. За словами депутата Ткаченка, якого партія висуватиме кандидатом у мери, мета нового закону – відновлення місцевого самоврядування та об’єднання міських громад Києва.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі українські війська потрапили під мінометний обстріл у Залізному й Новгородському в околицях Горлівки. Щодня відбуваються перестрілки на приморській ділянці фронту – у Водяному та Лебединському, у районі Докучаєвська – у Богданівці, Миколаївці, Новогнатівці, Новотроїцькому, в околицях Горлівки – у Зайцевому, Майорську й Південному, а також у Луганському на Світлодарському виступі і Кримському неподалік від траси Р -66 "Бахмутка" в Луганській області. Унаслідок обстрілу поранено українського військовослужбовця.
  • Штаб операції об’єднаних сил повідомив про початок будівництва обхідного моста в Станиці Луганській. Українські офіцери так званого "Спільного центру з контролю й координації" заявили, що окупаційні війська так і не демонтували блокпост на мосту й не поспішають виконувати взяті на себе на переговорах у Мінську зобов’язання.

Україна та світ

  • Україна й Туреччина домовилися про взаємне визнання водійських посвідчень.
  • Міністр оборони РФ Шойгу виключив можливість прямого військового зіткнення з Україною.
  • У США розгорається скандал навколо можливого тиску президента Трампа на Україну. Глава комітету Конгресу з розвідки не виключає можливість початку процедури імпічменту, якщо ця інформація підтвердиться. Трамп не заперечує, щоби його адвокат Джуліані дав свідчення на слуханнях у Конгресі з цього приводу. Держсекретар Помпео вважає за необхідне почати розслідування дій суперника Трампа на виборах 2020 року, колишнього віце-президента Байдена. За словами Помпео, Байден використовував своє службове становище для тиску на українське керівництво для того, щоби припинити кримінальне провадження проти української компанії, у якій його син обіймав посаду члена ради директорів. Колишній депутат Верховної Ради журналіст Лещенко стверджує, що Джуліані втручався в українську політику й намагався втягнути українського президента в американські вибори.
    Президент Трамп заявив, що головною метою його вказівки про заморожування військової допомоги Україні було стимулювання європейських партнерів до збільшення підтримки країни. За його словами, програму американської допомоги Україні вже розморожено.

Тренди

  • За твердженням колишнього президента Порошенка, "формули Штайнмайєра", яку начебто погодила "нормандська четвірка", не існує. Пропозиції тодішнього міністра закордонних справ Німеччини було сформульовано главою МЗС РФ Лавровим у вигідній Росії інтерпретації, що передбачала реалізацію політичної частини мінських домовленостей до виконання заходів безпеки.
    Порошенко також повідомив, що у 2015 році російський президент Путін запропонував йому спільно визначити, хто може очолити місцеву адміністрацію на Донбасі, щоби легітимізувати ці кандидатури через вибори. Порошенко наполягає, що вибори на Донбасі мають проводитися за українським законодавством.


No comments:

Post a Comment