September 02, 2019

01.09.2019: Пенс запевнив, що США продовжать військову підтримку України

Пенс запевнив, що США продовжать військову підтримку України
Пенс запевнив, що США продовжать військову підтримку України

  • Пенс запевнив, що США продовжать військову підтримку України.
  • Зеленський пригрозив Медведчуку, що його "гучна історія" погано скінчиться.
  • Окупаційна влада зірвали роботи з відновлення моста у Станиці Луганській.

В Україні

  • Президент Зеленський в понеділок проведе зустріч в своєму Офісі з новим керівництвом Верховної Ради, Кабміну та правоохоронних структур. Після цього відбудеться перше офіційне засідання уряду.

Війна

  • У ніч на 2 вересня внаслідок обстрілу загинув ще один український військовослужбовець. На Донбасі йдуть локальні зіткнення вздовж усієї лінії фронту. На приморській ділянці ні на день не припиняються бойові зіткнення у Водяному. У районі Докучаєвська українські війська були обстріляні в Новотроїцьку та Миколаївці. Під Горлівкою, у Зайцевому, а також в Новолуганському, на Світлодарському виступі, окупанти вели обстріл зі стрілецької зброї і мінометів. У Луганській області в районі Золотого відбулися перестрілки зі стрілецької зброї і гранатометів, а в Новотошківському окупанти атакували за підтримки гармат БМП. У госпіталі м. Дніпра помер військовослужбовець, що зазнав поранень 25 серпня під Мар'їнкою.
  • Командування операції об'єднаних сил повідомило про зрив окупантами початку робіт з відновлення зруйнованого мосту через Сіверський Донець у Станиці Луганській. "Війська ЛНР" не дали гарантій безпеки ремонтникам, мотивуючи це відсутністю детального плану відновлювальних робіт.

Україна та світ

  • Президент Польщі Дуда в промові, присвяченій 80-й річниці початку Другої світової війни, згадав про збройну агресію Росії проти Грузії 2008 року та проти України – 2014. Дуда закликав реагувати на агресивні дії інших країн, щоб не допустити повторення світової війни. Прес-секретар МЗС РФ Захарова у відповідь на незапрошення Росії на ці заходи заявила, що Польща такими діями "поставила себе у кепське становище".
    Президент Зеленський у Польщі провів зустрічі з віце-президентом США Пенсом. Вони обговорили покрокову стратегію повернення миру до України. Пенс запевнив, що США не змінять позицію на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також продовжать надання військово-технічної допомоги. Він також заявив, що відносини двох країн ще ніколи не були такими міцними. Зеленскій подякував США за підтримку та висловив упевненість у швидкому настанні миру в Україні.
    Зеленський також обговорив з президентом Грузії Зурабішвілі торгово-економічну співпрацю двох країн, проблеми безпеки та оборони, а також координацію взаємодії у співпраці з європейськими інституціями.
  • Росія за ротацію у вересні головуватиме у Раді Безпеки ООН.

Тренди

  • Президент Зеленський заявив, що знає джерела фінансування партії "Опозиційна платформа – За життя" та попередив її фактичного власника Медведчука, кума президента Путіна, про "погане закінчення" цієї "дуже гучної історії".

No comments:

Post a Comment