August 21, 2019

20.08.2019: Трамп запропонував повернути Росію до G7


Трамп запропонував повернути Росію до G7
Трамп запропонував повернути Росію до G7

  • Трамп запропонував повернути Росію до G7.
  • Партія "Слуга народу" показує, що її не цікавить думка інших фракцій.
  • Макрон назвав Росію "дуже глибоко європейською країною".
  • Колишнього главу НКРЕКП Вовка оголошено в міжнародний розшук.

В Україні

  • Глава партії "Слуга народу" Разумков заявив, що посади глави парламенту та його першого заступника буде віддано основній фракції. Посаду ще одного заступника партія має намір віддати іншим фракціям, проте від неї уже відмовилися представники "Голосу" та "Батьківщини".
    Депутати фракції "Слуги народу" посядуть у сесійній залі парламенту всі місця перед трибуною, а також біля ложі уряду та президента, що не дасть змогу іншим фракціям блокувати роботу Верховної Ради та влаштовувати скандали під час звітів Кабміну. Депутати від інших партій і позафракційні сидітимуть на "задвірках" і не потраплять до поля зору камер, що транслюють засідання парламенту.
    Крім того, правляча партія самостійно розподілила кількість місць у комітетах, які буде віддано іншим фракціям.
  • Новообраний депутат Верховної Ради від партії "Слуга народу", генеральний директор телеканалу олігарха Коломойського 1+1 Ткаченко звільнився з посади, а бізнес передав у "сліпий траст". При цьому він залишиться почесним президентом компанії, а керуватиме каналом правління, до складу якого входить його дружина.
  • Міністр оборони Полторак підписав наказ про виділення премій українським військовим на честь Дня незалежності із коштів, що заощаджені на проведенні параду. Військовослужбовці на передовій та учасники бойових дій у 2019 році отримають по 2 тис. грн, решта – по 1 тис. грн.
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила колишнього голову Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Вовка у міжнародний розшук, оскільки він не з'являється на допити та перебуває за межами України. САП наполягає на тому, що колишній чиновник може перешкоджати слідству – впливати на учасників процесу та знищувати речові докази. Солом'янський суд відмовив САП в його заочному арешті.
  • Печерський суд заочно заарештував колишнього міністра доходів і зборів Клименка у справі про незаконне відшкодування ПДВ із використанням фіктивних підприємств.
  • Вища рада правосуддя відмовилася усувати суддю Окружного адмінсуду Вовка через розслідування кримінальної справи, в якій він є фігурантом. Вовк на час розслідування склав із себе повноваження голови суду.
  • Суд викликав на допит у справі про розстріл активістів Майдану 20 січня колишніх чиновників уряду Януковича, а також "лідерів Майдану" – Кличка, Луценка, Парубія, Пашинського та бійців спецпідрозділу "Беркут" і співробітників, що обслуговували спецтранспорт.
  • На посаду одного з уповноважених Антимонопольного комітету претендує дочка колишнього викладача президента Зеленського із Кривого Рогу.
  • Opendatabot почав безкоштовно сповіщати власників бізнесу про зміну реєстраційних даних підприємств за допомогою SMS-повідомлень та електронною поштою, що, за твердженням розробників, дозволить ефективно боротися з рейдерством.
  • Компанія олігарха Ахметова ДТЕК підписала контракт на поставку 400 тис. т газового вугілля та антрациту з Колумбії.
  • В останній день податкових платежів експортери активно продавали долар. Однак друге головне джерело надходження валюти – від нерезидентів, які купують ОВДП на аукціонах, у вівторок було вкрай незначним. Мінфін розмістив держоблігації усього на 1 млрд грн, що навіть менше, ніж минулого тижня, коли продажі становили близько 2 млрд грн, і на порядок менше від рекордних розміщень липня – 17 млрд грн. Тому валюти було недостатньо для зміцнення гривні, а Нацбанк на торги не виходив. Курс зафіксовано на позначці 25,13 ₴/$ (-0,04 грн), 27,83 ₴/€ (-0,12 грн), 3,76 ₴/10 руб (-0,02 грн). У середу Мінфін погашатиме облігації попередніх випусків. Є великий шанс, що нерезиденти конвертуватимуть отриманий дохід у гривні в долари, що збільшить попит на валюту та спричинить послаблення гривні.
    За твердженням заст. глави НБУ Сологуба зміцнення курсу гривні сталося через різке збільшення попиту нерезидентів на українські гривневі облігації на тлі нормальної макроекономічної ситуації у країні за рахунок адекватної монетарної і фіскальної політики.
    На думку представників банків, курс гривні цієї осені буде стабільним, завдяки рекордному врожаю і хорошій ситуації на міжнародному ринку металу, а також подовженню співпраці з МВФ і прогнозованій політики Нацбанку.

Київ

  • Київська міська адміністрація змінила юридичну адресу з Хрещатика на будівлю комунального підприємства "Київблагоустрій". Радник мера Бондаренко заявив, що фактично ніхто за новою адресою не переїхав, а в адміністрації не працює жодної людини. Після призначення нового уряду він призначить главу КМДА, однак виникне питання про фінансування структури, оскільки посади в ній за сумісництвом обіймають заступники мера Кличка.
  • На святкування Дня незалежності буде перекрито рух у центрі столиці, а на час проведення забігу у вишиванках – на Дніпровській набережній і Русанівському бульварі.

Війна

  • На Донбасі не припиняються обстріли зі стрілецької зброї і гранатометів на приморській ділянці фронту – у Водяному, Талаківці, Гнутовому та в околицях Донецька – у Красногорівці та Новомихайлівці. Перестрілки також відбулися у Південному в районі Горлівці, у Луганському на Світлодарському виступі, а також на ділянці фронту на південь від Докучаєвська – у Богданівці і Старогнатівці. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідов обстрілів зазнав поранення український військовослужбовець.
  • Генпрокуратура повідомила про підозру 4 особам, що сприяли фальсифікації справ в ЄСПЛ і Міжнародному кримінальному суді проти України. Ідеться про "міністра закордонних справ ДНР" Никонорова, "уповноваженої з прав людини ДНР" Морозової і двох членів громадської організації "Справедлива захист", які беруть активну участь у діяльності "республіки" та створили "Спеціальну комісію з фіксації і збирання доказів військових злочинів української влади на Донбасі".
  • За повідомленням української сторони так званого "Спільного центру з контролю та координації", українські війська приступили до розбирання оборонних споруд біля мосту в Станиці Луганській, проте були змушені припинити роботи через відмову синхронного демонтажу "військами ЛНР".

Україна та світ

  • Президент Франції Макрон у соцмережі Facebook написав повідомлення російською мовою, в якому назвав Росію "дуже глибоко європейською країною", констатував прогрес у політичних та економічних відносинах між країнами та підкреслив віру в ідею Європи від Владивостоку до Лісабону. У відповідь Путін заявив, що "те, що сьогодні може здатися неймовірним, завтра може виявитися неминучим".
    Прес-секретар президента РФ Пєсков за результатами переговорів Путіна та Макрона заявив, що дату переговорів на вищому рівні у "нормандському форматі" ще не визначено, а поки йдеться про підготовку на рівні експертів і помічників президентів.
  • Президент США Трамп вважає, що Росію слід повернути до "великої вісімки", звідки її було виключено після анексії Криму. Трамп заявив, що з політичного погляду було б правильним бачити Росію за столом переговорів.
  • На спільній прес-конференції президенти США та Румунії виступили проти "Північного потоку-2" та аналогічних російських проектів, які ставлять Європу у ще більшу залежність від російських енергетичних ресурсів.
  • Радіометричний контроль Державної гідрометеорологічної служби переведено в режим підвищеної готовності після аварії російської ядерної ракети на полігоні в Архангельській області. Радіоактивна хмара після вибуху пронеслося над великими територіями Росії і Казахстану, а також зачепила південь і схід України й Туреччини.

Тренди

  • Заст. глави Офісу президента Рябошапка запропонував внести до законодавства механізм, що дозволяє виплачувати матеріальну винагороду особам, що викрили топ-корупціонерів, у розмірі 10% відшкодованих збитків або отриманого хабара.

No comments:

Post a Comment