August 19, 2019

18.08.2019: "Команда Зеленського" оголосила конкурс на посади глав 6 райадміністрацій


"Команда Зеленського" оголосила конкурс на посади глав 6 райадміністрацій
"Команда Зеленського" оголосила конкурс на посади глав 6 райадміністрацій
  • "Команда Зеленського" оголосила конкурс на посади глав 6 райадміністрацій через Facebook.
  • Ватажка наркомафії, який втік з-під конвою, спіймано та екстрадовано до Ізраїлю.
  • Звіт для уряду США про "злочини Тимошенко" оплатив олігарх Пінчук.

В Україні

  • "Команда Зеленського" в соцмережі Facebook оголосила конкурс на посади 6 глав районних адміністрацій в рамках проекту "Ліфт", який “дозволить прийти в політику новим людям".
  • Ватажка наркомафії, який втік з-під конвою СБУ в аеропорту Бориспіль, було спіймано в Умані та екстрадовано до Ізраїлю. На відео, що поширено в соцмережах, видно, що співробітники СБУ демонстративно проігнорували втечу конвойованого.
  • Прокуратура стверджує, що заступника міністра у справах тимчасово окупованих територій Гримчака було відправлено до СІЗО законно, оскільки суд виправив помилки у попередньому рішенні, а особистість підслідного було встановлено ​​в судовому засіданні.
  • За попередніми результатами слідства, люди в одеському готелі "Токіо стар" загинули внаслідок пожежі, версія про вбивство не підтверджується. Власника готелю затримано. На пожежі загинуло 9 осіб, ще 9 – зазнали опіків і були госпіталізовані.

Війна

  • За минулу добу на Донбасі окупанти обстріляли українські війська зі стрілецької зброї і гранатометів на приморській ділянці фронту у Водяному, Лебединському, Талаківці, Павлополі, Піщовику, у районі КПВВ "Новотроїцьке" на трасі Донецьк-Маріуполь, у Пісках в околицях Донецька, а також в Новолуганському та Луганському на Світлодарському виступі. В одному із підрозділів Нацгвардії унаслідок "порушення заходів безпеки при поводженні з боєприпасами" загинув боєць НГУ, ще 3 – дістали поранень.

Україна та світ

  • Міністр оборони РФ Шойгу заявив, що Росія не розгортатиме нові ракетні системи, доки цього не робитимуть США. Американська влада заявила про вихід із договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності після розробки Росією новітніх ракетних систем середнього радіуса дії і їх розгортання у Калінінграді.
  • Прем'єр-міністр Ізраїлю Нетаньяху планує обговорити на переговорах з президентом Зеленським угоди про запровадження зони вільної торгівлі між країнами і про виплату пенсій.
  • Британська дослідницька група Forensic Architecture опублікувала результати дослідження, які доводять пряме військове втручання РФ під час битви під Іловайськом у серпні 2014 року. Ці дані буде використано при розгляді позову України до РФ щодо конфлікту на Донбасі в Європейському суді з прав людини. ЄСПЛ спочатку розгляне міждержавний позов, після чого винесе рішення з кількох тисяч позовів фізичних осіб, що пов'язані з окупацією Криму та бойовими діями на Донбасі.
  • За інформацією американських ЗМІ, звіт про переслідування колишнього прем'єр-міністра Тимошенко, в якому було позитивно висвітлено діяльність української влади, оплатив фонд олігарха Пінчука, а замовником звіту виступив уряд Азарова.
Тренди
  • Перед початком роботи нового складу парламенту спікери партії "Слуга народу" розповідають, які законодавчі ініціативи буде прийнято в першу чергу. Глава партії Разумков, якого буде висунено на пост спікера, визнав, що новому складу Верховної Ради не вдасться швидко зупинити війну на Донбасі, а розв'язати ці проблеми тільки на законодавчому рівні не вийде. Разумков висловився за повільну українізацію "методом пряника" без застосування жорстких заходів впливу за порушення закону про мову. Партія "Слуга народу" з ініціативи президента Зеленського внесе законопроект про подовження терміну розмитнення автомобілів на єврономерах ( "евроблях") до кінця поточного року.

No comments:

Post a Comment