August 18, 2019

17.08.2019: ОПУ заперечує підвезення "бюджетників" на святкування Дня незалежності

ОПУ заперечує підвезення "бюджетників" на святкування Дня незалежності
ОПУ заперечує підвезення "бюджетників" на святкування Дня незалежності

  • Офіс президента заперечує підвезення "бюджетників" на святкування Дня незалежності.
  • АМКУ відкрив розслідування за фактом картельної змови виробників електроенергії за участі чиновників Міненерго.
  • Гримчака залишили в СІЗО.
  • СБУ вдалося затримати главу наркомафії, що втік.

В Україні

  • Офіс президента Зеленського спростував поширювані в соцмережах повідомлення про те, що на святкування Дня незалежності будуть везти "бюджетників" з усієї країни. Чиновники стверджують, що участь в святкуванні буде добровільною, а розпорядження Офісу спрямовано "на надання допомоги тим, хто хоче приєднатися до урочистостей", а також тим, хто отримає урядові нагороди.
  • Антимонопольний комітет відкрив розслідування за ознаками можливої картельної змови власників найбільших потужностей теплової електрогенерації, у тому числі – компанії олігарха Ахметова ДТЕК, – за участі чиновників Міністерства енергетики. Влітку 2017 року міністерство проводило наради з фігурантами розслідування для досягнення домовленості про ціни на вугілля.
  • В Умані спіймали глава картелю наркоторговців, який втік напередодні з аеропорту "Бориспіль", де його мали передати ізраїльській поліції за процедурою екстрадиції. СБУ проводить внутрішнє розслідування за фактом можливої співучасті у втечі своїх співробітників.
  • Чернігівський суд залишив у СІЗО заступника міністра у справах тимчасово окупованих територій Гримчака. Рішення про його арешт так і не було прийнято, проте суддя встановила наявність помилки в попередньому рішенні про вибір запобіжного заходу. Його співучасника Овдієнка взято під варту із можливістю внесення застави 4 млн грн.
  • Прес-служба НАБУ заявила, що генпрокурор Луценко незаконно передав Нацполіціі кримінальну справу щодо посадових осіб митниць, розслідування якого детективи Бюро завершили ще в травні. Такі дії генпрокурора ставлять під загрозу притягнення до кримінальної відповідальності чиновників і керівників підприємств, які імпортували товари за заниженими цінами, що спричинило збитки бюджету на 170 млн грн.
  • В Одесі в будівлі приватного готелю "Токіо Стар", розташованого в переобладнаному трамвайному депо, виникла пожежа, унаслідок якої загинули 9 осіб. Поліція вважає причиною пожежі порушення правил пожежної безпеки. Президент Зеленський заявив, що відповідальність за загибель людей несе власник готелю.

Війна

  • На Донбасі триває відносне "перемир'я". Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів відбулися на ділянці фронту поблизу узбережжя Азовського моря – у Водяному, Лебединському, Піщовику, Павлополі, а також в околицях Горлівки – у Південному (Чигирі). За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, за минулу добу втрат серед українських військовослужбовців не було.

Україна та світ

  • В Офісі президента відбулася зустріч із представниками місії ЄС з оцінки готовності України до інтеграції з єдиним цифровим ринком Євросоюзу.
  • Держдепартамент США в звіті щодо фіскальної прозорості за 2019 році зарахував Україну до країн, що не задовольняє мінімальним стандартам, разом з Азербайджаном, Туркменістаном, Узбекистаном і Китаєм. До країн із достатньою фінансовою прозорістю віднесені Молдова, Вірменія, Грузія, а також усі країни Балтії і Східної Європи.

No comments:

Post a Comment