August 17, 2019

16.08.2019: НАБУ оголосило у розшук колишнього главу НКРЕКП Вовка

НАБУ оголосило у розшук колишнього главу НКРЕКП Вовка
НАБУ оголосило у розшук колишнього главу НКРЕКП Вовка

  • НАБУ оголосило у розшук колишнього главу НКРЕКП Вовка.
  • ЦВК підбила підсумки виборів у скандальному 210 мажоритарному окрузі.
  • З-під конвою СБУ в Борисполі втік один з найбільших наркоторговців.
  • Кабмін проігнорував прохання Богдана про замороження фінансування програм регіонального розвитку.

В Україні

  • Центральна виборча комісія нарешті підвела підсумки голосування по 210 мажоритарному округу в Прилуках Чернігівської обл. Переможцем визнано самовисуванця Приходька, який випередив кандидата Коровченка, підтримуваного "Батьківщиною", всього на сотню голосів. Голосування супроводжувалося гучними скандалами за фактами підкупу виборців командою кандидата Приходька, окружна комісія неодноразово порушувала закон, після чого ЦВК розпустила її 16 серпня та самостійно підвела результати голосування.
  • Кабмін проігнорував прохання керівника Офісу президента Богдана про призупинення фінансування програм і проектів розвитку регіонів до призначення нового складу уряду та доручив Мінфіну й Міністерству регіонального розвитку забезпечити виділення коштів на них у повному обсязі.
  • Глава Нафтогазу Коболєв повідомив, що до ПСГ закачано вже 17 млрд м3 газу із 20 млрд м3, які заплановано закачати перед опалювальним сезоном з урахуванням можливого припинення транзиту Газпромом і поставок газу "реверсом".
  • Суд у Чернігові так і не заарештував заступника міністра у справах тимчасово окупованих територій Гримчака, оскільки в тексті постанови виявилася помилка в його імені. Прокуратурі доведеться знову його затримувати, засідання суду перенесено на 17 серпня.
  • СБУ закрила кримінальну справу про держзраду, в якому фігурував Портнов – колишній заст. глави адміністрації президента Януковича. Портнов подав понад 10 заяв про злочини колишнього президента Порошенка, які розслідує Держбюро розслідувань.
  • НАБУ оголосило в розшук колишнього главу Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Вовка та одного з членів комісії Бутковського, яким було пред'явлено підозру у завданні державі збитків на 18,9 млрд грн у справі "Роттердам+". Компанія ДТЕК олігарха Ахметова внесла 10 млн грн застави за радника гендиректора компанії, який також є підозрюваним у справі.
  • Станом на 1 серпня в Державній службі зайнятості було зареєстровано трохи більше 280 тис. безробітних.
  • Нацбанк за результатами тестування та співбесіди відхилив кандидатури 5 із 9 членів Наглядової ради Ощадбанку, а також висловив "стурбованість" процедурою подовження контракту з чинним главою банку Пишним.
  • Більшості експортерів не подобається зниження курсу долара, тому вони продають на торгах валюту лише в обсягах, що необхідні для здійснення поточних платежів, – податкових і зарплатних. Загальний обсяг угод був вкрай низьким – усього близько $100 млн, що пояснює скачки курсу протягом сесії. Курс зафіксовано на позначці 25.14 ₴/$ (-0,18 грн), 27,87 ₴/€ (-0,39 грн), 3,81 ₴/10 руб (-0,03 грн). Наступного тижня обсяг розміщення держоблігацій Мінфіном знову буде невеликим – близько 3 млрд грн, тому розраховувати на приплив валюти від нерезидентів не доводиться.

Війна

  • Ситуація на фронті минулої доби не змінилася. Окупанти обстріляли позиції українських військ на приморській ділянці фронту у Лебединському, Водяному та Павлополі. Вогневі контакти сталися також у Мар'їнці на околиці Донецька, у Зайцевому в околицях Горлівки, в Новолуганському на Світлодарському виступі та у Кримському, поруч із трасою Р-66 "Бахмутка" в Луганській області. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців минулої доби не було.

Україна та світ

  • З-під конвою СБУ в аеропорту Бориспіль втік ватажок найбільшої банди наркоторговців до того, як його планували передати ізраїльським поліцейським для екстрадиції.
  • Прес-служба Газпрому повідомила, що на дно Балтійського моря укладено вже 74% труб газогону "Північний потік-2".

Тренди

  • Нацбанк не ідентифікує кінцевих бенефіціарів, які стоять за нерезидентами, що купують ОВДП на аукціонах Мінфіну. Чиновники регулятора стверджують, що цей обов'язок лежить на банках і фінустановах, які обслуговують покупців держборгу, а право покупки державних цінних паперів на первинному ринку мають лише кілька уповноважених банків, затверджених Мінфіном, для цих операцій мають діяти норми фінансового моніторингу та санкцій контролю. На думку багатьох експертів, покупцями українських ОВДП можуть бути російські компанії і приватні особи, а також чинні та колишні українські чиновники.

No comments:

Post a Comment