August 16, 2019

15.08.2019: У новій Верховній Раді буде 23 комітети замість 27

У новій Верховній Раді буде 23 комітети замість 27
У новій Верховній Раді буде 23 комітети замість 27

  • У новій Верховній Раді буде 23 комітети замість 27.
  • На IT-форумі в Запоріжжі команда президента представить бренд "цифрової держави".
  • Стратегію реінтеграції окупованих територій буде розроблено до 2020 року.
  • Рябошапка добиватиметься ратифікації парламентом Римського статуту.

В Україні

  • Підготовча група парламенту нового скликання визначилася з кількістю та назвами комітетів. У новій Верховній Раді буде 23 комітету замість 27, частину серед яких депутати збираються об'єднати, і створити 2 нових.
  • Офіс президента Зеленського повідомив, що на IT-форумі в Запоріжжі 27 вересня буде представлено бренд "цифрової держави".
  • Заступнику міністра у справах тимчасово окупованих територій Гримчаку та його "помічнику" вручено підозри в шахрайстві та вимаганні хабарів у кількох фірм за надання різних "послуг", у тому числі за замовні рішення судів і чиновників Міністерства культури. Глава департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Горбатюк повідомив, що слідчі заходи щодо Гримчака було відкрито в рамках розслідування кримінальної справи про напад на депутата Чорновіл.
  • Окружний адмінсуд Києва відмовився скасувати постанову Кабміну, яка вводить обмеження на максимальний розмір тарифу на теплопостачання.
  • Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг прийняла постанову про зниження з 1 жовтня удвічі тарифів Укренерго на передавання електроенергії.
  • Нафтогаз запропонував Кабміну покласти обов'язки з постачання газу за спеціальною ціною для Луганської ТЕС олігарха Ахметова його ж компанії "ДТЕК Нафтогаз", що займається видобутком газу, що є однією з найбільших в Україні.
  • Глава Митної служби Нефьодов запропонував повідомляти йому особисто про факти корупції і випадки вимагання на митниці.
  • Двох депутатів від партії "Народний фронт" викликано як свідків до Держбюро розслідувань на допит у справі про узурпацію влади вищим керівництвом країни під час призначення Гройсмана прем'єр-міністром.
  • Із початку сесії котирування долара швидко зростали, покупці викупили майже весь обсяг пропозиції, після чого на торги вийшли основні продавці, і курс почав знижуватися. У цей момент Нацбанк купив в анонімному режимі близько $20 млн: 25.32 ₴/$ (+0,07 грн), 28,23 ₴/€ (-0,02 грн), 3,84 ₴/10 руб (-0,03 грн). У наступні кілька днів банкіри прогнозують подальше зміцнення гривні через настання періоду бюджетних платежів, під які експортери продаватимуть валюту.

Війна

  • На Донбасі не припиняються перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів. Гарячою точкою залишається територія узбережжя Азовського моря, де відбулася найбільша кількість вогневих контактів – у Водяному, Лебединському, Гнутовому, Піщовику, Павлополі. Перестрілки тривають і на околицях Донецька – у Пісках,а Авдіївці, у районі Горлівки – у Південному, а також у Новолуганському на Світлодарському виступі. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби серед військовослужбовців втрат не було.
  • Заступник глави Офісу президента Рябошапка зібрав групу з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у складі комісії з питань правової реформи. Він повідомив, що до 2020 року група має розробити та представити Стратегію реінтеграції для окупованих Донбасу та Криму, а також концепцію перехідного правосуддя, в якій буде прописано механізм притягнення до відповідальності за злочини, відшкодування збитків і імплементовані норми міжнародного гуманітарного та кримінального права. Він має намір добитися ратифікації Верховною Радою Римського статуту Міжнародного кримінального суду, що передбачено Угодою про асоціацію з ЄС.

Україна та світ

  • Міністерство внутрішніх справ РФ повідомило, що паспорти за спрощеною процедурою отримали вже близько 25 тис. мешканців донбаських "республік".
  • Тимчасовий повірений у справах США в Україні Тейлор заявив, що кадрові призначення президента Зеленського не є перешкодою для проведення його зустрічі з президентом Трампом, яка відбудеться восени.

Тренди

  • Депутати партії "Слуга народу" пропонують внести до податкового законодавства сім принципових змін, серед яких запровадження патентів для самозайнятих – репетиторів, водіїв тощо, яким не потрібно буде відкривати підприємство або ставати підприємцем, достатньо буде сплатити фіксовану суму у період надання послуг. Передбачається широке використання цифрових реєстраторів розрахункових операцій (РРО) на базі смартфонів і планшетів, а також друкування чеків на звичайних принтерах. Умовою використання реєстраторів запропоновано вважати не мінімальну суму обігу, а розмір торгової площі. Депутати також пропонують запровадити повернення суми покупки у разі, якщо продавець не видав фіскальний чек або підробив його. Для працівників IT-сфери, юристів і рестораторів важливою буде пропозиція про підвищення ставки податків для ФОП третьої групи з 5% до 8% із відміною обов'язкового платежу ЄСВ. Для протидії "сірим" орендодавцям землі, які здають її під обробку агрохолдингам, депутати пропонують підвищити мінімальну ставку земельного податку з 0% до 0,8% і запровадити поняття "безумовного доходу" від обробки ділянок площею від 2 га. Також запропоновано запровадити обов'язкову реєстрацію товарно-транспортних накладних для ризикових груп товарів (метали та металопрокат, пшениця, горіхи, ліки й побутова техніка), навіть якщо підприємство не є платником ПДВ.

No comments:

Post a Comment