August 04, 2019

03.08.2019: "Слуга народу" висуне Разумкова на посаду глави парламенту


"Слуга народу" висуне Разумкова на посаду глави парламенту
"Слуга народу" висуне Разумкова на посаду глави парламенту
  • Партія "Слуга народу" висуне Разумкова на посаду глави парламенту.
  • Зустріч представників МЗС у "нормандському форматі" відбудеться наприкінці серпня.
  • ЦВК підбила остаточні підсумки виборів за партійними списками.

В Україні

  • Центральна виборча комісія підвела остаточні підсумки позачергових виборів до Верховної Ради за партійними списками. До парламенту пройшли 5 партій: "Слуга народу" отримала 124 мандати, "Опозиційна платформа – За життя" – 37, "Батьківщина" – 24, "Європейська солідарність" – 23, "Голос" – 17.
    Члени ЦВК змушені були вилетіти для самостійного перерахунку голосів до Покровську Донецької області, де окружна комісія не встановила результати виборів. В окрузі перемагає з перевагою лише у 206 голосів кандидат від "Опозиційного блоку". У ході переміщення документації до Києва з'ясувалося, що на кількох ділянках відсутня частина документів.
    Глава партії "Слуга народу" Разумков заявив, що його висунуть на посаду спікера Верховної Ради, керівником партії стане начальник виборчого штабу Корнієнко, а фракцію у парламенті, найімовірніше, очолить 4-й номер списку Арахамія.

Війна

  • На Донбасі окупанти відновили мінометні обстріли. Перестрілки та бойові зіткнення відбулися на приморській ділянці фронту – у Широкиному та Павлополі, в околицях Донецька – у Мар'їнці та Пісках, у районі траси Донецьк – Костянтинівка – у Верхньоторецькому, в околицях Горлівки – у Південному, Майському, Майорську та Новгородському, в Новолуганському на Світлодарському виступі та Кримському, поруч із трасою Р-66 "Бахмутка" в Луганській області. По позиціях українських військ окупанти також вели турбуючий вогонь у Богданівці, на південь від Докучаєвська, в Новоселівці 2-й – в районі траси Донецьк-Костянтинівка, в околицях Луганського та Світлодарська на Світлодарському виступі, а також у Ніжньотеплому на ділянці фронту між Щастям і Станицею Луганською. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення.

Україна та світ

  • Президент Зеленський повідомив, що зустріч представників міністерств закордонних справ у "нормандському форматі" запланована на кінець серпня, а його зустріч із президентом Трампом має відбутися у вересні.

Тренди

  • Глава Офісу президента Богдан заявив, що інформація про його відставку не була "жартом", а команда президента "спілкується із суспільством без посередників і журналістів". Президент Зеленський стверджує, що Богдана буде звільнено у будь-який момент, коли того захоче суспільство, проте не відреагував на 2 петиції про його звільнення на офіційному сайті, що набрали 25 тис. голосів.

No comments:

Post a Comment