August 03, 2019

02.08.2019: Головою Івано-Франківської ОДА призначено менеджера Ахметова

Головою Івано-Франківської ОДА призначено менеджера Ахметова
Головою Івано-Франківської ОДА призначено менеджера Ахметова

  • Головою Івано-Франківської ОДА призначено менеджера Ахметова.
  • Гривня після різкого зміцнення подешевшала на 50 коп за три дні.
  • США ввели другий пакет санкцій проти РФ за хімічну атаку к Великій Британії.
  • Путін підписав закон, що полегшує отримання виду на проживання громадянам України.

В Україні

  • Президент Зеленський призначив нового керівника Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Ним став Шмигаль – директор Бурштинської ТЕС, що належить олігарху Ахметову.
    У ході візиту до області Зеленський "повісив" фінансування будівництва місцевих доріг у сумі 175 млн грн на депутата Іванчука, що був обраний як самовисуванець, а в попередньому складі парламенту входив до фракції "Народного фронту" та, за інформацією ЗМІ, був її "гаманцем". Крім того, Зеленський оголосив про домовленість з бізнесменом Шевченком – бізнес-партнером олігарха Коломойського, – про фінансування реконструкції злітно-посадкової смуги Івано-Франківського аеропорту. Він також запропонував укласти з компанією Коломойського угоду про повернення державою інвестицій, що були вкладені в реконструкцію аеропорту.
    Зеленський підтвердив інформацію про те, що глава його Офісу Богдан написав заяву про звільнення за власним бажанням, заявивши при цьому, що подібні заяви написали всі члени його команди, оскільки ні він сам, ні всі інші "не тримаються за владу".
  • Секретар РНБО Данилюк повідомив про переговори із західними партнерами щодо проведення податкової амністії, про яку заявив під час виборчої кампанії президент Зеленський.
  • Голова Держприкордонслужби Дейнеко повідомив про "катастрофічну" ситуацію з фінансуванням, у тому числі забезпеченням грошового забезпечення та грошової допомоги на оздоровлення. Він заявив, що обіцянка колишнього президента про підвищення зарплат військовослужбовцям на 30% не торкнулася прикордонного відомства. Серед проблем Служби він назвав також хронічну нестачу паливно-мастильних матеріалів, яких виділяється в рази менше, ніж у сусідніх країнах.
    Дейнеко пообіцяв скоротити кількість генералів, які не беруть безпосередньої участі в охороні кордону, і вважає, що служба не потребує призову строковиків.
  • Міністерство внутрішніх справ заявило, що патрулі Нацгвардії, що з'явилися на вулицях міст, не матимуть необмежених повноважень, а "керуватимуться Конституцією та законом про Нацгвардію".
    Посольство США попередило своїх громадян про підвищену небезпеку на всій території України в серпні в період свят – Курбан-байраму та Дня незалежності – через активізацію в цей період радикальних екстремістських груп. У той самий час посольства США в Польщі, Білорусі та РФ подібних попереджень не публікували.
  • Главі Окружного адмінсуду Києва Вовку та трьом суддям цього суду слідчими Генпрокуратури вручено підозри у справі про втручання до роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів та в інших злочинах.
  • Зенітно-ракетний комплекс С-125 "Печора" із 36 ракетами, заарештований СБУ на митних складах у Миколаєві після того, як було з'ясовано його російське походження, передано Міністерству оборони. За інформацією СБУ, Росія збиралася нелегально поставити його до Еритреї під виглядом українського.
  • Міністерство регіонального розвитку підготувало законопроект про ринок орендного житла.
  • За інформацією глави Нафтогазу Коболєва, іноземні компанії закачали до українських підземних сховищ 1,4 млрд м3 газу у режимі митного складу, що істотно перевищує прогноз попиту на цю послугу.
  • У першому півріччі 53% електроенергії в Україні вироблено на АЕС.
  • За повідомленням Держказначейства, дохідну частину бюджету за 7 місяців недовиконано на 3,6%, при цьому податкові надходження перевиконано на 2,5%, а надходження від митної служби – на 9,6% менше від запланованих.
  • Головою правління Ощадбанку ще на 5 років залишився нинішній його керівник – Пишний.
  • Після повідомлення про невеликий обсяг розміщення Мінфіном ОВДП наступного вівторка – разом 3 млрд грн, порівняно з 17,2 млрд грн нинішнього тижня, – курс гривні продовжив зниження: 25.54 ₴/$ (+0,19 грн), 28,36 ₴/€ (+0,38 грн), 3,95 ₴/10 руб (-0,02 грн). Нацбанк для коригування курсу на торги не виходив.

Київ

  • Мер Києва Кличко пообіцяв закінчити ремонт скляних конструкцій пішохідного моста над Володимирським узвозом до 11 серпня.

Війна

  • На Донбасі поновилися перестрілки всією лінією фронту. Українські війська були обстріляні із гранатометів і стрілецької зброї у Павлополі та Водяному на приморській ділянці фронту, у Богданівці на південь від Докучаєвська, на околиці Донецька – у Красногорівці, у Новоселівці 2-й – у районі траси Донецьк-Костянтинівка, в околицях Горлівки – в Південному, у Луганському та Світлодарську на Світлодарській дузі, в Луганській області – у Попасній, Кримському – у районі траси Р-66 і в Ніжньотеплому, на ділянці фронту між Щастям і станицею Луганською. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу поранено 2 українських військовослужбовців.
    Прес-служба МВС повідомила, що в ході процесу розмінування території у районі мосту через Сіверський Донець у Станиці Луганській знешкоджено 30 мін.
  • Головний військовий прокурор Матіос заявив, що значну частину жителів окупованих районів Донецької і Луганської областей, які отримали російські паспорти, уже ідентифіковано.

Україна та світ

  • Президент РФ Путін підписав закон, що спрощує надання посвідки на проживання й тимчасове проживання поза виділених квот громадянам кількох країн, у тому числі України, якщо вони проживали в Росії і визнані біженцями, або отримали тимчасовий притулок. Термін розгляду заявки на тимчасове проживання скорочено з півроку до 4 місяців.
  • Спецпредставник Держдепартаменту США щодо врегулювання в Україні Волкер заявив, що президент Трамп візьме участь у переговорах розширеного "нормандського формату" тільки в разі, якщо Росія буде налаштована на припинення конфлікту. Волкер наполягає на прямому контакті президентів РФ та України для вирішення конфлікту.
  • Президент США Трамп підписав закон про другий пакет санкцій проти РФ через хімічну атаку у Великій Британії, під час якої постраждали колишній російський розвідник Скрипаль і його дочка. Закон був підписаний майже за рік після введення першого пакету, і, на думку експертів, лише незначно вплине на економічний стан Росії.
  • 2 серпня офіційно припинив дію договір про скорочення ракет середньої і малої дальності (РСМД). Прес-служба НАТО заявила, що виняткову відповідальність за припинення договору несе Росія, яка системно його порушувала. МЗС України заявило, що в зв'язку з закінченням договору активізує діалог з НАТО для обговорення шляхів зміцнення обороноздатності східного флангу Альянсу. Україна не є членом НАТО й не має плану дій щодо членства в організації, тому дії МЗС не несуть смислового навантаження й не спрямовані на зміцнення обороноздатності країни.

No comments:

Post a Comment