July 29, 2019

28.07.2019: На двох мажоритарних округах перерахують голоси.


На двох мажоритарних округах перерахують голоси.
На двох мажоритарних округах перерахують голоси.

  • На двох мажоритарних округах перерахують голоси.
  • У хресній ході ПЦУ взяли участь близько 5 тис. чол.
  • На Донбасі окупанти обстріляли КПВВ "Мар'їнка".

В Україні

  • Львівський адміністративний суд ухвалив рішення про частковий перерахунок голосів на мажоритарному окрузі, де попередньо переміг представник "Європейської солідарності" Бондар, а на другому місці – представник партії "Слуга народу".
    Житомирський адмінсуд задовольнив позов кандидата від "Слуги народу" та зобов'язав перерахувати голоси на всіх дільницях в Коростені Житомирської області, де балотуваввся депутат від "Народного фронту" Пашинський.
  • Секретар РНБО Данилюк повідомив про розробку, спільно із західними партнерами, пакету законопроектів про реформування державної сфери управління, у тому числі СБУ. За його словами, Служба має стати потужнішою у сфері контррозвідки, а інші функції – боротьба з корупцією та злочинами в економіці – мають бути виключені.
    Глава виборчого штабу партії "Слуга народу" Корнієнко заявив, що в рамках адміністративної реформи планується замінити державні адміністрації префектурами, збільшивши наявні райони. Завданням префектур буде контроль законності рішень місцевих рад.
  • Відбулася перша в історії ПЦУ хресна хода на честь 1031-річчя хрещення Русі. У ній взяли участь представники Вселенського патріархату та колишній президент Порошенко. За інформацією Нацполіції, у заході взяли участь близько 15 тис. осіб, проте, за свідченням очевидців, кількість учасників ходи не перевищувала 5 тис.чол., серед них 1,5 тис. – священнослужителі. Предстоятель ПЦУ Епіфаній заявив, що з моменту отримання томосу про автокефалію до церкви приєдналися близько 500 парафій. В УПЦ МП на наразі – близько 10,5 тис. парафій.
    Президент Зеленський закликав предстоятелів церков до діалогу, "щоб віра об'єднувала, а не роз'єднувала українців".
  • Виробництво сталі скоротилося на 3%, порівняно з попереднім роком, – до 1,66 млн т. При цьому Україна, як і раніше, займає 13 місце у рейтингу світових виробників.

Війна

  • На Донбасі окупанти знову порушили режим припинення вогню – був обстріляний з великокаліберного кулемета контрольний пункт в'їзду-виїзду “Мар'їнка”. Втрат серед українських військовослужбовців і мирних жителів немає.

Україна та світ

  • Генеральний секретар НАТО Столтенберг не вбачає жодних ознак готовності Росії виконувати договір про ракети середньої і малої дальності (РСМД). Після 2 серпня договір припиняє дію. Столтенберг зазначив, що РФ вже розробила та розгорнула нову ядерну ракетну систему середньої дальності.
  • За відомостями видання The Financial Times, Данія поки відмовляється від узгодження будівництва через свої територіальні води газогону "Північний потік-2", що ставить під сумнів дату введення його в експлуатацію до кінця 2019 року.
  • МЗС України засудило побиття та арешти поліцією мирних громадян під час мітингу на підтримку реєстрації незалежних кандидатів до Московської міської думи. Українське зовнішньополітичне відомство підкреслило, що Росія, порушуючи фундаментальні права та свободи громадян, знущається над державами, які повернули її до ПАРЄ.

No comments:

Post a Comment