July 28, 2019

27.07.2019: У Києві відбулася хресна хода УПЦ МП

У Києві відбулася хресна хода УПЦ МП
У Києві відбулася хресна хода УПЦ МП

  • У Києві відбулася хресна хода УПЦ МП, присвячена 1031 річниці Хрещення Русі.
  • Шоу Савіка Шустера виходитиме з вересня на телеканалі “Україна”.
  • На Донбасі під час "перемир'я" поранено ще одного українського військового.

В Україні

  • Центральна виборча комісія прийняла оригінали протоколів уже від 194 окружних комісій. ЦВК скасувала перерахунок голосів на окрузі, де переміг депутат Балога, оскільки окружна комісія прийняла рішення про повний перерахунок, хоча порушення були зафіксовані лише на окремих ділянках.
    Партія Батьківщина заявила про фальсифікацію виборів у Вінницькій області на користь депутата від Блоку Порошенка Кучера, який, за словами представників партії, здійснював прямий підкуп виборців. До того ж, для його обрання було задіяно адміністративний ресурс, членам комісій виплачували великі суми, а проти його опонентів було застосовано насильство.
  • Кабмін ліквідував урядовий Офіс з євроінтеграції, а також департаменти з питань стратегічного планування, регіональної політики та забезпечення документообігу та контролю. Офіс з євроінтеграції дублював функції Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, що підзвітний віце-прем'єр-міністру Клімпуш-Цинцадзе.
  • Телеканал "Україна" олігарха Ахметова з вересня знову запускає програму "Свобода слова Савіка Шустера".

Київ

  • У Києві у 1031 річницю хрещення Русі відбулася хресна хода УПЦ Московського патріархату, в якій взяли участь, за даними Національної поліції, близько 30 тис. осіб, хоча представники УПЦ МП заявили про участь близько 300 тис. вірян. Хресна хода ПЦУ відбудеться в неділю, 28 липня.

Війна

  • Окупанти знов обстріляли з автоматичного гранатомета позиції українських військ у Кримському, поблизу траси Р-66 "Бахмутка" в Луганській обл. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок обстрілу поранено українського військовослужбовця.
    Місія ОБСЄ повідомила, що на окупованій території в Нікішиному, неподалік Дебальцевого, під час ведення польових робіт на протитанковій міні підірвався й дістав поранення тракторист.

Україна та світ

  • У Грузії розпочалися військові навчання Agile Spirit, в яких візьмуть участь військовослужбовці із 14 країн НАТО та України.
  • Спецпредставник Держдепартаменту США щодо врегулювання в Україні Волкер заявив, що президент Трамп підтвердив запрошення Зеленського до Вашингтону з офіційним візитом. За його словами, зустріч відбудеться після 1 вересня. Волкер також не виключив можливості візиту Трампа до України.
  • Тимчасовий повірений у справах США в Україні Тейлор заявив, що підрозділи МВС продемонстрували аполітичність під час виборчої кампанії і забезпечили проведення прозорих і безпечних парламентських виборів.

No comments:

Post a Comment