July 27, 2019

26.07.2019: Конкурс на розробку площі Дельфін виграла компанія Пономарьова


 Конкурс на розробку площі Дельфін виграла компанія Пономарьова
 Конкурс на розробку площі Дельфін виграла компанія Пономарьова


  • Конкурс на розробку найбільшої нафтогазоносної площі Дельфін виграла компанія колишнього депутата Держдуми РФ Пономарьова.
  • Спецпредставник Держдепартаменту США Волкер відвідав Донбас і зустрівся із Зеленським.
  • ЦВК отримала всі електронні протоколи та підвела попередні підсумки виборів.

В Україні

  • Центральна виборча комісія підвела підсумки виборів після отримання 100% електронних протоколів. Партія "Слуга народу" отримала 43,16% голосів, "Опозиційна платформа – За життя" – 13,05%, "Батьківщина" – 8,18%, "Європейська солідарність" – 8,10%, "Голос" – 5,82%. Комісія вже отримала протоколи з мокрими печатками від 183 окружних комісій із 199. ЦВК знайшла порушення у фінансовій звітності "Партії Шарія", "Громадянської позиції", "Руху нових сил Саакашвілі" та "Соціальної справедливості".
  • На сайті президента набрала необхідні 25 тис. голосів ще одна петиція про звільнення глави його офісу Богдана.
  • Конкурс на розробку найбільшої нафтогазової ділянки чорноморського шельфу виграла компанія Trident Black Sea, пов'язана із колишнім депутатом Держдуми РФ Пономарьовим, після того, як її основний конкурент, дочка державної азербайджанської компанії SOCAR – Caspian Drilling Company, зняла свою пропозицію через можливе оскарження результатів конкурсу " Укргазвидобуванням" олігарха Коломойського, яка претендує на частину ділянки та оскаржує своє право в судах. У конкурсі не взяла участі жодна серед найбільших світових нафтогазових компаній.
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про затримання в аеропорту "Бориспіль" матері втікача депутата Онищенка, яку звинувачують в участі у схемі крадіжки газу в компанії "Укргазвидобування". Сам депутат стверджує, що інформації про затримання не відповідає дійсності.
  • У липневому інфляційному звіті НБУ вперше опублікував прогноз зміни облікової ставки на наступні роки. Вона може знизитися з 17% до 8% за умови досягнення рівня інфляції 5%.
  • Незважаючи на великі виплати відшкодування ПДВ, курс гривні продовжує зміцнюватися за великого обсягу торгів: 25.44 ₴/$ (-0,05 грн), 28,33 ₴/€ (+0,01 грн), 4,03 ₴/10 руб (-0,01 грн). За оцінками банкірів, НБУ купив близько $20 млн в анонімному режимі.

Війна

  • На Донбасі окупанти знову порушили режим припинення вогню – позиції українських військ були обстріляні з автоматичного гранатомета в районі Кримського, зазнав поранень український військовослужбовець.

Україна та світ

  • До України прибув спецпредставник Держдепартаменту США щодо врегулювання в Україні Волкер. Він разом із тимчасовим повіреним США в Україні Тейлором відвідав зону бойових дій на Донбасі, у тому числі район КПВВ "Станиця Луганська", а також зустрівся з командувачем операції об'єднаних сил Свірським.
    Волкер також зустрівся з президентом Зеленським для обговорення ситуації у сфері безпеки на Донбасі, у тому числі, щодо розведення військ у Станиці Луганській. Волкер провів низку зустрічей з українськими політиками та міністрами, у тому числі, з міністром Клімкіним, який перебуває у відпустці.
  • Посол США при ЄС Сондланд у ході візиту до України зустрівся з президентом Зеленським. Він повідомив про результати телефонних переговорів Трампа та Зеленського. За його словами, розмова тривала досить довго, президенти відразу знайшли спільну мову та обговорили практичні питання двосторонньої взаємодії. Трамп запросив Зеленського до США найближчим часом. Він також заявив, що за ініціативою Трампа створена робоча група у складі міністра енергетики США Перрі, послів Волкера й Тейлора, яка працює над розширенням двосторонніх відносин.
  • Посольство США з приводу затримання Україною російського танкера заявило, що українська влада захищає інтереси країни не тільки твердо, але й гуманно, відповідно до міжнародних принципів. Компанія – власник танкера повідомила, що нічого не знала про участь судна в операції російських спецслужб із захоплення українських військових катерів.
  • Представництво ЄС в Україні починає консультації про розвиток програми Східного партнерства, до якої входять країни колишнього СРСР – Білорусь, Україна, Молдова, Азербайджан, Вірменія та Грузія.
  • Міністр енергетики РФ Новак запропонував Україні подовжити на тих самих умовах ще на рік контракт із транзиту газу, термін якого спливає 31 грудня 2019 року. На думку експертів, за цей рік Росія сподівається завершити будівництво "потоків". Прес-служба Нафтогазу повідомила, що компанія не отримувала від РФ жодних пропозицій і назвала цю інформацію "вкиданням". Тристоронні переговори щодо газу за участі України, РФ та ЄС заплановано на вересень.
  • Нафтогаз веде переговори з урядом Молдови про реверсні поставки газу з Трансбалканського газогону. Це може спричинити відмову Молдови від закупівель газу в Росії та її переорієнтації на європейський ринок.
  • Прем'єр-міністр Гройсман вважає малоймовірним пом'якшення позиції МВФ щодо тарифів на газ для населення на майбутніх переговорах.
  • Журналісти-розслідувачі групи "Bellingcat" установили ім'я ще одного фігуранта знищення авіалайнера MH17. Вони стверджують, що в операції брав участь чинний офіцер російського ГРУ Іванніков, який діяв під позивним "Оріон".

No comments:

Post a Comment