July 21, 2019

20.07.2019: На Донбасі почалося "хлібне перемир'я"

На Донбасі почалося "хлібне перемир'я"
На Донбасі почалося "хлібне перемир'я"

  • З 0 години 21 липня на Донбасі почалося "хлібне перемир'я".
  • Розпочалося голосування на позачергових парламентських виборах.
  • "Українська правда" вимагає звільнення глав МВС, Нацполіції і Генпрокуратури за провал розслідування вбивства Шеремета.

В Україні

  • Почалося голосування на позачергових виборах до Верховної Ради. Напередодні вночі Верховний Суд остаточно відмовив депутату Онищенку в реєстрації кандидатом від Соціалістичної партії у мажоритарному окрузі.
    Національна поліція розкрила першу спробу фальсифікації виборів на ділянці у Бахмуті Донецької області, де були виявлені вже підписані всіма членами комісії протоколи про результати голосування.
    У посольстві Індії були зіпсовані всі бюлетені. ЦВК повідомила, що голосування на дільниці  відбудеться.
    У суботу, у "день тиші", за інформацією громадянської мережі "Опора", кандидати активно вели агітацію – як приховану, так і відкриту, у тому числі, були розміщені білборди в кольорах партій зі слоганами, використовуваними в кампанії, а в Дніпрі – реклама концерту "Океану Ельзи" за участі голови партії "Голос" Вакарчука.
  • СБУ провела обшук на підприємстві "АрселорМіттал – Кривий Ріг" у рамках розслідування справи про екоцид після заяви президента Зеленського. Під час відвідування міста він заявив, що за останні 5 років в Кривому Розі зафіксовано 25 тис. онкохворих і розкритикував керівництво металургійного комбінату.
    Суд заарештував рахунки підприємства "Бетон-Комплекс" групи "Ковальська" за поданням СБУ та Генпрокуратури, які вважають, що воно має ознаки фіктивності, незважаючи на те, що підприємство регулярно сплачує податки та на ньому працюють понад 700 чол.
  • Видання "Українська правда" отримала відповіді на запити до силових структур про стан розслідування справи щодо вбивства журналіста Шеремета. З відповідей незрозуміло, на якому етапі перебуває справа. Генпрокурор Луценко стверджує, що у слідчих "є гарячі версії"; Нацполіція повідомила, що слідчі перевірили інформацію, надану журналістами у фільмі від 2017 року. Президент Зеленський за три дні чекає звіт про стан розслідування від Генпрокурора, голів МВС, Нацполіції і виконувача обов'язків глави СБУ. "Українська правда" вимагає відставки міністра внутрішніх справ Авакова, генпрокурора Луценка та начальника Нацполіції Князєва через нерозкрите вбивство.

Війна

  • 21 липня в 00 ч почалося "безстрокове" "хлібне перемир'я", оголошене на переговорах у Мінську, під час якого заборонено застосування будь-якої зброї. Від півночі обстрілів не зафіксовано. За попередню добу окупанти обстріляли українські війська всією лінією фронту від Азовського моря до Щастя у Луганській області. Основні бойові дії тривали на приморській ділянці фронту – у Лебединському, Водяному, Талаківці, Павлополі, на Світлодарському виступі – у Новолуганському та Луганському, а також у Попасній і її околицях – у Новоолександрівці, Новозванівці та Катеринівці. Перестрілки відбулися й на південній ділянці фронту та в районі Докучаєвська – у Гранітному, Богданівці, Новотроїцькому, на околицях Донецька – у Мар'їнці та Пісках. Також були обстріляні Щастя в Луганській області та населений пункт Артем – на березі Сіверського Дінця на схід від Щастя. Унаслідок обстрілів, за офіційнмм зведенням штабу операції об'єднаних сил, поранено 2 українських військовослужбовців.

Україна та світ

  • Генеральний секретар НАТО Столтенберг заявив, що вступ України до НАТО потребує певного часу. Альянс підтримує країну в проведенні реформ для запровадження стандартів. Коли питання буде винесено на голосування, Росія не матиме права вето на вступ України до НАТО.
  • Виконувач обов'язків міністра закордонних справ України Божок вважає, що дії угорської влади спрямовані на створення національного анклаву на Закарпатті – подібне вже сталося у Сербії.

No comments:

Post a Comment